Thijs Kemperink genomineerd voor Talentprijs Overijssel 2015

Foto: Geen Idee

Vorige week gleed er een grote enveloppe met het opschrift ‘U bent genomineerd!’ in de brievenbus van Thijs Kemperink in Albergen.

In eerste instantie dacht de cabaretier aan reclamedrukwerk, doch na het openen van het briefwerk bleek dat de populaire theatermaker samen met de popformatie Texas Radio en Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel genomineerd is voor de Talentprijs Overijssel 2015. Deze prijs is ontstaan uit een samenwerking tussen het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel (PBC), RTV Oost, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia (OverUIT). Op donderdag 24 september wordt deze uitgereikt tijdens een speciale avond in de Schouwburg in Deventer door de commissaris van de Koning.

Kemperink is zeer verguld met de nominatie: “Dezelfde dag kreeg ik van mijn impresariaat Geen Idee te horen dat ik voor het theaterseizoen 2015-2016 maar liefst 125 optredens heb staan in middelgrote en grote theaters en dat ik genomineerd ben voor de Talentprijs 2015.” Peter Mense van impresariaat Geen Idee ziet de nominatie als een logisch gevolg in de carrière van Thijs Kemperink: “Thijs trad 5 jaar geleden op in de allerkleinste zaaltjes voor 5 man en een paardenkop en heeft door keihard werken bereikt dat het publiek hem nu gaat omarmen in de grotere zalen, dus die prijs is hem gegund.”

Het publiek kan ook meestemmen via de website www.overuit.nl/cultuurprijs (talentprijs).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen