Canisius handhaaft maatschappelijke stage voor jongeren

Foto: Redactie

Ondanks het vervallen van de wettelijke verplichting worden de zogeheten maatschappelijke stage en de bijbehorende stagemarkt – net als voorgaande jaren – voortgezet bij scholengemeenschap Canisius. Dit maakt Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) bekend.

“Samen met de gemeente Tubbergen en het Canisius zijn wij er van overtuigd dat de maatschappelijke stage zeer waardevol is, voor nu en in de toekomst. Door de maatschappelijke stage leren jongeren hun directe omgeving op een andere manier kennen en ervaren zij wat het betekent om iets belangeloos voor een ander te doen. Vaak maken ze voor het eerst kennis met vrijwilligerswerk en ontstaat er meer gevoel van maatschappelijke betrokkenheid”, legt Kristel Trimbos, coördinator maatschappelijke stagemarkt, uit.

Volgens de SWT blijft ruim 30% van de jongeren ook na afronding van de maatschappelijke stage actief als vrijwilliger. Trimbos: “Dit is een zeer positieve ontwikkeling en het biedt een stage-organisatie mooie kansen.”

Stageplaatsen gezocht

Ook voor het nieuwe schooljaar zoekt de SWT voor ruim 150 leerlingen een stageplaats van 30 uur in de periode van 16-10-2015 t/m 22-04-2016. Deze uren zijn in overleg met de stageplek in te delen. De maatschappelijke stage wordt niet beloond en leerlingen mogen niet worden ingezet voor het maken van winst. Tijdens de stagemarkt zoeken leerlingen een stageplek. De markt wordt gehouden op 6 oktober 2015, vanaf 14.00 uur, in de aula van het Canisius in Tubbergen.

“We hopen ook dit jaar op een grote deelname van organisaties met mooie stageplaatsen, zodat we een succesvolle stagemarkt voor de leerlingen kunnen organiseren. Da’s goed en leuk voor de stage-organisaties, en belangrijk voor de groeiende behoefte aan vrijwilligers”, aldus Trimbos.

Aanmelden

Om van de stagemarkt 2015-2016 een succes te maken, is een goede voorbereiding van groot belang. Trimbos: “Onze vraag is dan ook of de stage-organisaties hun vacatures zo spoedig mogelijk willen melden. Dit kan door te mailen naar [email protected]. Het is de bedoeling om 20 september 2015 alle vacatures voor het nieuwe schooljaar in kaart te hebben.”

Op de stagemarkt van 6 oktober 2015 krijgen de verschillende organisaties vanaf 14.00 uur de kans om zich te presenteren aan de leerlingen en hun stageplaatsen aan te bieden. Tot 25 september 2015 kunnen zij zich aanmelden via [email protected].

Vragen, opmerkingen of informatiebehoefte? Neem dan contact op met de SWT via tel. 0546-622788, om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen