Autobiografie van Frans Hendriksen volledig ‘made in Tubbergen’

Frans Hendriksen en Marinus Fokkens (links)
Frans Hendriksen en Marinus Fokkens (links)
Foto: Frans Hendriksen

Het nieuwe boek van schrijver Frans Hendriksen – een autobiografie genaamd Zondagskind – is compleet van Tubbergse makelij. Bij drukkerij Twente Print zijn de boeken afgelopen week van de pers gerold.

Frans Hendriksen had zo zijn redenen om de autobiografie op eigen grond te laten drukken. “Ik koop nagenoeg alles bij de ondernemers in het dorp. Niet alleen haal ik al mijn boodschappen in Tubbergen, ook kleding en gebruiksgoederen koop ik hier. Willen we het winkelbestand in het dorp op peil houden dan zullen de inwoners hun koopgedrag daarop moeten afstemmen. Die gunfactor is van cruciaal belang voor de vitaliteit van deze samenleving. Ik ben er trots op dat mijn jongste boek van Tubbergse makelij is.”

Tubbergse drukkerij brengt uitkomst

Zijn 5 eerdere romans liet Hendriksen elders in het land drukken. Het laatste jeugdboek zelfs in het buitenland. “Noodgedwongen”, licht de auteur toe. “Voor oplagen van boven de 1.000 exemplaren ben je aangewezen op geavanceerde drukkerijen. Tubbergen had toen nog geen drukkerij met die specifieke techniek, maar daar is verandering in gekomen. Sinds enige tijd beschikt drukkerij Twente Print over een ultramoderne drukpers. Daarmee kunnen complete boeken worden gemaakt.”

Marinus Fokkens, eigenaar van drukkerij Twente Print, is ingenomen met de schrijver als klant. “In ons nieuwe pand aan de Grotestraat hebben we tegenwoordig de beschikking over een volautomatische digitale drukpers. Daarmee kunnen we het complete drukwerk aan, in alle soorten, maten en oplagen. Van zakelijk- tot familiedrukwerk en van brochures tot kant-en-klare boekwerken. Met deze publicatie van Frans Hendriksen hebben we de primeur op het gebied van het drukken van boeken. Ik hoop dat er meerdere volgen. Heemkundeboeken, familiekronieken, jubileumboeken, romans…, we kunnen het allemaal aan.”

Niet publiek

De jongste loot aan de stam van Frans Hendriksen is een uitgave van Artisan Publishers in Hengelo. De publicatie bevat 240 bladzijden en 42 foto’s. In tegenstelling tot de eerdere boeken van de Tubbergse schrijver is deze autobiografie bestemd voor intimi en niet in de boekhandel verkrijgbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen