Provinciale doorgangsweg Albergen morgen weer open voor verkeer

Foto: Redactie

Alle betrokkenen die op welke manier dan ook bijgedragen hebben aan de vernieuwing van de N349, welke Albergen doorsnijdt, zijn trots op het eindresultaat. Dat bleek vanmiddag tijdens de officiële heropening. De gemeente, provincie en Dorpsraad Albergen dankten iedereen voor hun inspanningen en reden vervolgens op 3 rode tractoren een stukje over het nieuwe asfalt.

Op 8 juni is aannemer NTP Infra gestart met de werkzaamheden in Albergen. Kernboodschap in de aanpak die gehanteerd is, is verkeersveiligheid in combinatie met een goede doorstroming.

Ophef tijdens intermissie

De werkzaamheden hadden nog wel enige voeten in aarde, maar zelfs tijdens subtropische temperaturen – in wat normaliter dé vakantietijd is – zwoegden de werklieden van NTP Infra voort. Wethouder Erik Volmerink: “In de bouwvak is de N349 tijdelijk voor 3 weken opengesteld. Bewoners konden toen als het ware al ‘proefrijden’ op een deel met de nieuwe inrichting. De provincie, gemeente Tubbergen en dorpsraad Albergen hebben toen al opmerkingen ontvangen op de nieuwe inrichting. Daar waar nodig zijn de laatste weken nog wat verbeteringen doorgevoerd aan deze inrichting.”

Enkele reacties gingen over betondelen tussen de hoofdrijbaan en het fietspad, die als te hoog werden ervaren door bewoners. Volgens gedeputeerde Bert Boerman is het ‘gewoon’ een kwestie van wennen en worden eenzelfde constructies al op vele locaties in Nederland toegepast. “Deze zijn makkelijk op te rijden met de auto, maar wel in een rustig tempo. Het verbetert de verkeersveiligheid voor de fietser en vraagt om extra attentie van de automobilist. Deze provinciale weg is een belangrijke regionale ontsluitingsweg. Voor de automobilist, de fietser en de voetgangers is nu helemaal duidelijk hoe zij veilig van de weg gebruik kunnen maken.”

Werkzaamheden bijna helemaal afgerond

Op het deel vanaf de kruising Kemnaweg tot de rotonde aansluiting Kloosteresweg is de volledige asfaltconstructie vervangen van de hoofdrijbaan en aanliggend fietspaden. Gedeputeerde Boerman tot de aanwezigen: “Door uw inbreng zijn we tot een gezamenlijk ontwerp gekomen: verhoogde rode fietspaden, geribbelde tegels tussen hoofdrijbaan en fietspaden om verkeer te waarschuwen en bij zijwegen rood asfalt op de hoofdrijbaan om kruising extra te accentueren.”

De laatste fase (rotonde met de Van Koersveldweg tot de grens bebouwde kom richting Almelo) gaat morgen aan het eind van de dag open.

Oude put

Dankzij de werkzaamheden aan de riolering is er bovendien een eeuwenoude waterput gevonden. De put was gemaakt van Bentheimer zandsteen. De locatie van deze put, waarvan een groot deel nog in de grond zit, is in het asfalt weergegeven in de vorm van een afdruk van de bovenkant van de put. Zo blijft de locatie ook aan de buitenkant zichtbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen