Drukte van jewelste rond Geesterse molenmarkt

Het was gistermiddag weer dringen geblazen bij de Grote Geesterse Molen. Van heinde en verre kwamen fietsers naar de bekende klapwiek voor een hapje en een drankje, of even gezellig ‘neuzen’ tussen de kraampjes. Auto’s konden gelukkig aan de overkant van de straat, bij interieurstylist Petra Vlierman, worden geparkeerd.

Gedurende de Molenmarkt waren 25 stands met allerlei koopwaren aanwezig. Het terras werd muzikaal opgeluisterd met harmonicaklanken van Stefan Kamphuis.

Ter plekke werde er heerlijke pannenkoeken gebakken. Vermeldenswaardig is dat Marie Harmelink voor de laatste keer tijdens de Molendag pannenkoeken heeft gebakken. Ze maakte sinds de oprichting van de molenstichting tot 2007 deel uit van het bestuur en heeft ieder jaar pannenkoeken gebakken. Nu ze 85 jaar geworden is, vindt ze het welletjes.

Tankstation Mos toonde zich wederom een goed noaber. Wie tijdens het Molenweekend bij hen tankte, ontving een tegoedbon voor een vers gebakken pannenkoek op de Molenmarkt.

Vogelwerkgroep Geesteren organiseerde voor de kinderen het nestkastjes timmeren. Zij hadden verscheidene nestkastjes voor diverse vogels gemaakt om te verkopen en dit liep hard. Bij de stand van bakkerij De Bökke konden kinderen koekjes uit zanddeeg kneden. Deze koekjes worden door de bakker later afgebakken en kunnen in de loop van de week bij hem opgehaald worden.

De fietstocht van Koopdorp Geesteren met zo’n 600 deelnemers eindigde bij de Geesterse Molen, maar onderweg kon er ook gestopt worden bij Wijngaard Adebaer waar een gekochte fles wijn €1 opleverde voor de molenstichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen