Roland Paus en Marcel Grashof vorstelijk in het Turvendorp

Foto: Turventrappers

Gisteravond zijn de 15e prins en adjudant van carnavalsvereniging De Turftrappers bekendgemaakt. In een overvolle residentie, Café Nobbenhuis, werd om 22.11 uur de Turfkist geopend door de hoogheden van vorig jaar.

Hieruit kwamen Prins Roland (Paus) en Adjudant Marcel (Grashof) tevoorschijn. Samen met hun hofdames Ursela en Elise zullen zij dit jaar voorop gaan in de carnavalsactiviteiten van de Turftrappers.

Cryptische omschrijving

De afgelopen weken konden de namen van de nieuwe hoogheden geraden worden aan de hand van 4 cryptische omschrijvingen. Uit deze omschrijvingen had ontcijferd kunnen worden dat zowel Roland als Marcel agrariër is, de een in Langeveen en de ander in Bruinehaar. Ook zijn ze allebei actief in het LTO-bestuur. De hofdames Ursela en Elise zijn onder andere bekend als Golden Girls tijdens de jaarlijkse solexrace in Albergen.

Proclamatie

Uit de proclamatie van de nieuwe hoogheden blijkt dat ze betrokken zijn bij het leven in Langeveen en Bruinehaar. Volgens hen is het belangrijk dat er veel vrijwilligers actief blijven bij diverse verenigingen en commissies. Ook is het belangrijk dat er in het Turvendorp gebouwd blijft worden.

Met hun lijfspreuk geven Prins Roland en Adjudant Marcel tenslotte aan dat ze er een fantastisch carnavalsjaar van willen maken: De beest stoat wier op stal, dus noe tied vuur carnaval!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen