Fleringer opent nieuwe jacht- en outdoorwinkel in Albergen

De 25-jarige Teun Meen uit Fleringen houdt zich onder de bedrijfsnaam Metura Jacht & Outdoor al enkele jaren bezig met de verkoop van schietsportartikelen. Hoewel aanvankelijk vanuit huis werd verkocht, vond de verkoop later plaats vanuit een pand aan de Braakvenweg te Albergen.

Dit pand werd gedeeld met John de Vries van Vriezz Trading, een groothandel in jacht- en outdoorproducten. Teun vulde hierop aan door zich voornamelijk te richten op de verkoop aan particulieren via webshops, nog altijd een belangrijk onderdeel van Metura. Er wordt sinds de oprichting van het bedrijf in 2008 aan klanten in meer dan 40 verschillende landen geleverd.

Doorgroeien

Om naast schietsportaccessoires ook daadwerkelijk lucht- en vuurwapens te mogen verkopen moeten diverse opleidingen aan de politieacademie succesvol worden afgerond. Afgelopen voorjaar is Teun als een van de eersten uit zijn leerjaar afgestudeerd op de onderdelen Wapens & Munitie en Wapenleer. Met deze papieren op zak kan een zogenoemde erkenning worden aangevraagd om vrijstelling te krijgen om bedrijfsmatig wapens te verkopen. Teun: “De laatste belangrijke stap in de groei van mijn bedrijf was, naast de erkenning behalen, een goed vindbare locatie vinden om mijn bedrijf te vestigen. Een plek die makkelijker te vinden was dan het pand aan de Braakvenweg. Online gingen de verkopen prima, maar wat betreft fysieke klanten en lokale bekendheid viel er nog erg veel te winnen.”

Nieuw pand

Toen er begin dit jaar een locatie aan de Hoofdstraat in Albergen vrijkwam, zag hij zijn kans schoon. Nadat de verhuurder en makelaar groen licht gaven konden de handen uit de mouwen. Naast kledingrekken, kasten en kluizen is er ook een aparte ruimte voor een werkplaats gecreëerd. Na enkele maanden hard werken is de winkel volledig ingericht. Door de politie werd een vergunning verleend voor de verkoop van luchtbuksen, vuurwapens en munitie.

Naast het bijhouden van zijn webshops werkt Teun nog zoveel mogelijk met ouderwetse materialen en gereedschappen. Gepassioneerd bedrijft hij dagelijks z’n ambacht in een werkplaats achterin zijn winkel. Jacht-, sport- en luchtwapens repareren, restaureren en finetunen behoren voornamelijk tot zijn specialiteit. Of het nu een ‘verroeste luchtbuks van opa’ of een jachtgeweer van enkele duizenden euro’s is, het werk doet hij met evenveel kunde en plezier.

Verdere informatie

Metura Jacht & Outdoor verkoopt onder andere jacht- en sportwapens, krachtige luchtbuksen, sport- en jachtmunitie, optiek, messen, kleding en diverse outdoor- en kampeerproducten. Klanten zijn van harte welkom van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17:00 uur.

Metura Jacht & Outdoor is gevestigd aan de Hoofdstraat 21b te Albergen. Telefonisch contact opnemen is mogelijk via 06-22968004. Alvast online een kijkje nemen in het assortiment? Kijk dan op www.metura-schietsport.nl en www.jacht-store.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen