Kunstwerk van dominee Hattink onthuld

Vanmiddag is in Tubbergen bij de Delle een kunstwerk van dominee Hattink onthuld. Daarmee staat er nu een sculptuur ter nagedachtenis van hem aan de naar hem vernoemde Dominee Hattinkstraat.

Als één van zijn laatste kunstwerken voor de gemeenschap van Tubbergen vervaardigde beeldhouwer Harrie Lenferink deze hommage aan dominee Hattink, die van 1841 tot 1896 predikant was bij de Hervormde gemeente van Tubbergen. Gedurende deze periode heeft hij zich op bijzondere wijze ingezet om de Protestantse gemeente te versterken door mensen te helpen.

Dominee Hattink was de zoon van een graanhandelaar uit Amsterdam en werd op 25-jarige leeftijd bevestigd als predikant in Tubbergen. Hij was getrouwd met de dochter van de burgemeester van Rijssen. Zij hebben steeds gewoond op de plek waar thans de Delle staat en waar nu het kunstwerk is geplaatst, was destijds de voordeur van hun woning.

De mensen helpen en zijn geloofsgemeente versterken deed hij op verschillende manieren. Opvallende zaken zijn o.m. het schenken van de begraafplaats aan de Hardenbergerweg aan de Protestantse gemeente en de oprichting van de Fundatie van Hervormden te Tubbergen, een stichting met o.m. als doel de Protestantse gemeenschap te ondersteunen. Zijn belangrijkste bijdrage is onmiskenbaar het helpen van de gemeente, in woord en daad (ook materieel), en haar leden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen