Gerrit Echtermeijer uitgeroepen tot eerste Schaop’nbol van het Jaar

Gerrit Echtermeijer (midden) met de hoogheden van de Schaop'nböllkes
Gerrit Echtermeijer (midden) met de hoogheden van de Schaop'nböllkes
Foto: Redactie

Vorig jaar vond de jaarlijks uitgereikte Schaopsköttel een definitief thuis bij Claudia Vogelaar, voorzitter van de Twentse Verlichte Carnavalsoptocht. Om toch die positieve trend in de vorm van een ereprijs voor iemand of een bepaalde instantie te blijven behouden, heeft de galacommissie van carnavalsvereniging de Schaop’nböllkes besloten een nieuwe trofee in het leven te roepen.

Vanavond, tijdens de openingseditie van het Tubbergse carnavalsgala, werd deze zogeheten Schaop’nbol voor de eerste keer in de geschiedenis uitgereikt. En wel aan Gerrit Echtermeijer uit Tubbergen. Edward Willems, spreekstalmeester van het gala, legde daarbij uit dat hij een zeer belangrijke inbreng heeft gehad en nóg altijd heeft in de lokale gemeenschap. “Allemaal vrijwillig. Zeer technisch begaafd, deze kennis graag overbrengt op anderen of zelf de vaardigheden voor een ander uitvoert. Altijd aanwezig is als men hem daarom vraagt of bij het halen van oud ijzer, papier, collectes, bouwen aan een carnavalswagen en een carnavalshal. Ondanks zijn pensioen kunnen zijn oud-werkgevers HB Koeltechniek, Tasche Staalcontructies en Robert Brand nog altijd een beroep op hem doen, dat gebeurt wekelijks, en hij doet het met liefde. Als oud-prins was hij jaren verantwoordelijk voor het muntenbeheer van de carnavalsvereniging en als artiest Tante Leen of als Marsupilami hier op het podium als oud-prinsenact. De dr. Schaopman Harmonie heeft voor zijn staat van dienst binnen die vereniging zelfs een plein naar hem vernoemd.”

Eén van de favoriete uitspraken van Gerrit Echtermeijer: wat moj toch een zoep’n doon veur daj dood goat. “Als elk mens zoals hij is, een ster zou krijgen, wordt het nooit meer donker”, besloot Willems voordat hij de naam van de Schaop’nbol 2016 omriep.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen