Gouden pin voor schoolmeester Ben Moorman op carnavalsgala in Reutum

Carnavalsvereniging De Pin’n uit Reutum kan terugkijken op 2 topgala’s. Het aanwezige publiek kreeg in de rijk versierde zaal van residentie Bays een gevarieerd programma voorgeschoteld. De avond werd gevuld met dans en acts afgewisseld met buuts en korte filmpjes. Dit werd muzikaal begeleid door de liveband Pin’n Pop. Het publiek werd op deze manier volledig vermaakt. Prins Erik I en zijn adjudant Gerard kunnen met veel genoegen terugblikken op twee geweldige gala-avonden.

De avond begon met een playbackoptreden van de jeugd van de Mariaschool. De jeugdige artiesten werden hierna bedankt door jeugdprins Rens en prinses Briana. De opkomst van prins Erik I en zijn adjudant Gerard was een groot spektakel. De prins kwam in zijn vrachtwagen het podium oprijden en reed de aldaar staande adjudant Gerard van de sokken. Na het aantrekken van de rem begon prins Erik 1 onder begeleiding van Pin’n Pop het liedje Als een wals van Henk Wijngaard te zingen. De stemming zat er op dat moment al goed in.

Playback en buuts

Het gala ging van start met een buut dat zich afspeelde in Jamaica, gespeeld door Arjan Flinkers. Deze buut werd gevolgd door een toepasselijk lied voor de prins, voorgedragen door Gert Warring. De magie van de avond kreeg zijn ontlading tijdens het optreden van Luuk ter Haar. Als goochelraar trad hij met diverse goochelacts op en liet als klap op de vuurpijl zichzelf verdwijnen. Deze magie werd verruild met een muzikaal hoogstandje van de Pin’n Pop. Met een zelf bedachte tekst zong de liveband het lied Dan kom ik bie oe. De dorpspolitiek was ook dit jaar weer goed bijgehouden door het duo Klets en Kous, gespeeld door Maria Huiskes en Tekla Groothuis. Als 2 witte pieten waakten zij over de voorvallen uit het Pin’ndoarp. Voor de meesten erg komisch, voor een enkeling soms een beetje confronterend. Ook de Dansmariekes ontbraken niet met hun polka en showdans waarbij de benen hoog in de lucht vlogen. Het eerste deel van het gala werd afgesloten met een optreden van de Gerard Vrerink. Als ‘bloazer’ bij de fanfare deelde hij zijn ervaringen in de muziekwereld op ludieke wijze met het publiek.

Direct na de pauze trad de Pin’n Garde op. Zij namen het carnavaleske publiek mee in hun busreis van De Zoeke naar Achter Hoarl waarbij verschillende roddels de revue passeerden. Ook de vrienden van prins Erik I hebben hun steentje bijgedragen aan de gala. Zij hebben het filmpje Yibber en Yabber gepresenteerd waarin ook welbekende Tante Rikkie aan het woord kwam. Ook in deel 2 van de gala mag de liveband Pin’n Pop niet ontbreken. Dit keer traden zij op met een geweldige medley van de Pointer Sisters. Vervolgens werd het publiek meegenomen in ene erg ‘flauwe’ buut van Mark Lokotte en Ivo Veelers. Zij haalden alles uit de kast en wisten het publiek te vermaken met kast-gerelateerde grappen. Het laatste optreden was van Ed Post & Pakket, gespeeld door Danny Grundel. De welbekende postbode deelde zijn ervaringen in zijn werkzaamheden onder het motto ‘van gleuf tot gleuf, tot mijn zak leeg is’. De avond werd ingeleid door spreekstalmeester Chiel Mensink die tevens de aankondigen van de artiesten op zich nam.

Gouden pin

Ook dit jaar werd de gouden pin uitgereikt. Een onderscheiding voor iemand die zich op welke manier dan ook bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap van Reutum en Haarle. Dit jaar heeft is de gouden pin naar Ben Moorman gegaan. Jarenlang heeft hij als schoolmeester voor de klas gestaan op de Mariaschool te Reutum. Daarnaast was hij ook een waardig lid van de PR-commissie van De Pin’n. In 1997 was hij de hoogheid van het Pin’ndoarp en heeft een voortreffelijk carnavalsjaar gevierd. Daarom kwam deze onderscheiding hem volkomen verdiend toe.

Daarnaast werden onderscheidingen in ontvangst genomen door oud-prins Teus I en zijn adjudant Maarten. Zij hebben verleden jaar een geweldig carnaval gevierd in Reutum en omgeving.

Muziek en dans

De bezoekers van de gala-avonden konden ook volop genieten van muziek en dans. De Dansmariekes, bestaande uit Jeske Groothuis, Renske Vrerink, Julia Hulskotte, Ellis Oude Kotte, Ilona Kuipers, Marre Groothuis en Kristel ter Haar brachten twee geweldige dansacts op de planken. Laurette Slaghekke en Anke Ensink hadden er wederom voor gezorgd dat de Dansmariekes uitstekend voor de dag kwamen. De nieuw geïntroduceerde liveband bestaande uit Ernst van Bruggen, Joost Hofman, Gilbert Rikkink en Lesley Broos heeft op professionele wijze de aanwezigen van muziek voorzien. Dit met uitstekend zangtalent van Dianne Wilmink, Ilse Hofman en Carmen Rikkink. Met een lang applaus gaf het publiek aan grote waardering te hebben voor de prestaties van de artiesten. En die waardering was er natuurlijk ook voor de mensen achter de schermen om de gala in goede banden te leiden. De Pin’n wil iedereen bedanken die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan het welslagen van 2 fantastische gala-avonden. In het bijzonder de galacommissie, welke onder de inspirerende leiding stond van Mark Lokotte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen