Henny Oude Geerdink nieuwe kartrekker van Volksfeesten Albergen

Foto: Fotostudio Visschedijk

De organisatie van de Volksfeesten Albergen heeft een metamorfose ondergaan. Onder de noemer Volksfeesten 2020 is er veel gebrainstormd over het feest van de toekomst. Hier is o.a. een nieuwe, plattere organisatiestructuur uit voortgekomen.

Sommige bestaande commissieleden hebben een nieuw takenpakket gekregen, waardoor zij hun talenten nóg beter kunnen benutten voor de Volksfeesten. Ook is afscheid genomen van enkele waardevolle commissieleden, maar inmiddels is de commissie uitgebreid met nieuwe gezichten. Eén daarvan is oud-wethouder Henny Oude Geerdink, die als nieuwe voorzitter zal fungeren.

Transformatie

Al sinds midden jaren ’80 krijgt Volksfeesten Albergen het voor elkaar om gedurende het Pinksterweekend een groot feest te organiseren in het dorp. De opzet is elk jaar hetzelfde: 4 dagen feest, artiesten, kermis en (sportieve) middagactiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Toch is het Albergse volksfeest in de loop van de jaren veranderd. Zo is bijvoorbeeld de tent een transformatie ondergaan en daardoor de laatste jaren beter bekend als ‘de witte attractie’.

Ook werd 2 jaar geleden gestart met het Wies’nfest, een oktoberfeest in een ander jasje. Dit vroeg om een andere organisatie en extra inspanningen, maar was wel meteen een succesvol concept. Om ook in de toekomst Albergen jaarlijks op een feest te kunnen blijven trakteren is niet alleen de opzet van de volksfeesten veranderd, maar tevens de structuur van de organisatie daarvoor.

Verrassing

Eén van de belangrijkste klussen was het opvullen van de lege stoel van een voorzitter voor de commissie. Henny Oude Geerdink bleek de meest aangewezen persoon als nieuwe kartrekker voor de geoliede club. Henny, aangenaam verrast door de vraag, wil doorgaan op de ingeslagen weg maar hoopt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren om te zorgen voor een ’toekomstproof’ feest. Het nieuwe dagelijks bestuur met de omliggende commissies zijn op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor een actueel en fris programma voor de Volksfeesten 2016.

Langer feest

Dit jaar zal het feest plaatsvinden tijdens het pinksterweekend van 13 t/m 16 mei. De organisatie wil zowel jong als oud iets kunnen bieden, daarom wordt er ook een leuke activiteit op touw gezet voor de oudere dorps- en streekgenoten. Een andere verandering is de aangepaste openingstijd van 20.30 uur voor het avondprogramma op zaterdag en zondag terwijl de sluitingstijden op deze avonden hetzelfde blijven (02.00 uur). Kortom, langer feest!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen