Te vroege 1-aprilgrap slaagt, maar loopt ook een beetje in de soep

Foto: Filmgarb.com

Is het nou waar of een typisch gevalletje ‘1 april, kikker in je bil’? Veel mensen dachten al aan dat laatste en intussen is de aap uit de mouw dat Nerds & Company, voorheen Itmundi geheten, iedereen voor de gek heeft willen houden. Toch gaat de bewering dat werknemers van het IT-bedrijf met microchips in hun hand gaan plaatsen wel op, binnenkort dan.

Gezien de vele reacties op het bericht dat zo’n beetje de gehele staf van Nerds & Company uit Enschede een onderhuidse chip heeft laten implanteren, heeft de onderneming inmiddels laten weten dat het inderdaad ‘maar’ een uit de hand gelopen (intern) lolletje was. Medewerkers kregen niettemin daadwerkelijk het document te zien en de keuze om een chip te laten plaatsen. Er bleken genoeg medewerkers te zijn die een slimme microchip in hun hand wel zagen zitten.

Vervolgens besloot brand- en projectmanager Thijs Geerdink om gisteren een bericht uit te sturen. Dat leverde direct een stortvloed aan reacties op, zowel in positieve als negatieve zin. Zo belde er een tatoeĆ«erder die liet weten dat hij de chipjes wel zou kunnen plaatsen en ook hing er direct een fabrikant van RFID-chips aan de lijn. Maar veel anderen waarschuwden juist voor de privacygevoeligheid van het idee. Naar aanleiding van al het enthousiasme hebben de bedenkers besloten om de grap daadwerkelijk deels uit te voeren. “Volgende week dinsdag laat ik zelf samen met 2 andere werknemers een RFID-chip plaatsen door de tatoeĆ«erder”, zegt Geerdink.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen