Tijdscapsule onder buitenspeelplaats De Marke begraven

Vandaag hebben de leerlingen van basisschool De Marke uit Tubbergen het project ‘de tijdmachine’ gezamenlijk afgesloten. Burgemeester Stegers heeft geholpen om de tijdcapsule te begraven in het schoolplein.

In de felrode capsule zitten werkjes van de kinderen en hun toekomstige voorspellingen. “Over 10 jaar gaan we hem opgraven om te kijken of de voorspellingen van de kinderen uit zijn gekomen en om te kijken of school/werkwijze erg veranderd is”, legt leerkracht Lieske Markvoort uit. Daarna mochten de kinderen hun creatieve uitingen presenteren aan ouders en andere belangstellenden.

“Een oude traditie is bij deze in ere hersteld”, zei directeur Bart Freriks. Door wisselingen in het personeel kon na 3 jaar pas weer een projectweek worden gehouden. “Veel volwassenen herinneren zich nog een projectweek van vroeger. Zo’n herinnering blijft lang hangen.” De capsule zal pas op in april 2026 worden opgegraven.

De school heeft zich 2 weken lang ondergedompeld school in het verleden en de toekomst. Zo ging groep 1 en 2 naar kasteel Bad Bentheim om op een speelse manier over ridders, jonkvrouwen en andere middeleeuwse thema’s te leren. Met het plechtig in de grond stoppen van de tijdscapsule, onder enkele tegels van de buitenspeelplaats bij De Marke, werd dit alles officieel afgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen