‘Handige Harry’ gezocht voor project met vluchtelingen

Foto: Onbekend

VluchtelingenWerk Tubbergen start binnenkort met het project Weggooien is Zonde (WIZ). Hiermee willen ze een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving door het repareren van apparaten, kleding e.d., die anders weggegooid zouden worden.

Het is de bedoeling dat het een ontmoetingsplek wordt voor mensen die (beter) willen leren repareren en hiermee naar vermogen een steentje bijdragen aan de duurzame samenleving. “Daarnaast is WIZ óók bedoeld om vluchtelingen met een verblijfsvergunning in de gemeente Tubbergen werkervaring op te laten doen. Zij kunnen hierdoor participeren in de samenleving. Bovendien bevordert deze ontmoetingsplek de contacten met de overige inwoners van de gemeente Tubbergen”, legt Susanne Kleberg van VluchtenlingenWerk uit.

Vrijwillige coördinator

Om dit project in goede banen te leiden is VuchtelingenWerk Tubbergen in samenwerking met de gemeente op zoek naar een vrijwilliger die het WIZ-project gaat opzetten en coördineert. Kleberg: “Bent u handig, werkt u graag met mensen en heeft u ervaring met het coördineren van projecten? En heeft u hart voor vluchtelingen? Dan is VluchtelingenWerk Tubbergen op zoek naar u! Heeft dit u interesse? Ook dan kunt u contact opnemen met [email protected] of 0546-621369.”

Gezinscoaches en maatschappelijke begeleiders

Als vluchtelingen in een gemeente komen wonen, krijgen ze de eerste tijd begeleiding voor het regelen van allerlei praktische zaken. Een maatschappelijk begeleider helpt vluchtelingen met het zoeken naar een school, de huisarts, het invullen van de belastingtoeslagen et cetera.

Naast de maatschappelijke begeleiding zijn er ook gezinscoaches. Samen met het gezin kijkt een gezinscoach waar de behoeften van het gezin liggen om op een prettige manier deel te nemen aan het leven in Tubbergen. Activiteiten ondernemen kan daar onderdeel van uitmaken. Denk bijvoorbeeld aan: samen naar de markt, samen koken, kinderactiviteiten, samen tuinieren, wandelen, introduceren bij een sportvereniging (kinderen), etc. Dit helpt mee om vluchtelingen goed te integreren in Tubbergen.

VluchtelingenWerk zoekt in Tubbergen tevens vrijwilligers voor maatschappelijke begeleiding en als gezinscoach.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen