Volksfeesten Albergen weet jong en oud naar de tent te krijgen

Met een voldaan gevoel kijkt het nieuwe bestuur van Volksfeesten Albergen terug op het pinksterweekend. De opbouw van het feestterrein verliep erg voorspoedig en gedurende het weekend hing er een relaxte sfeer in de tent én ook achter de schermen.

Ook de al dan niet bekende artiesten vielen goed in de smaak bij het publiek. Toch zal de Volksfeesten Albergen komende jaren in de steigers blijven staan, want er wordt gewerkt aan een feest dat nog jaren mee kan.

Ondanks de lagere temperaturen buiten waren er toch zomerse omstandigheden in de witte attractie. De organisatie heeft er alles aan gedaan om het zo behaaglijk mogelijk te maken voor de bezoekers. Grote verwarmingsinstallaties zorgden ervoor dat niemand het koud hoefde te krijgen gedurende het pinksterweekend. Een dampende menigte stond voor het podium bij de artiesten en ging uit hun dak. Ook het aantal deelnemers bij de middagactiviteiten was er niet minder om. De nieuwe activiteit Pinksterrit op zondag 15 mei trok zelfs een hoger aantal deelnemers dan verwacht. Liesbeth Meyer namens de middagcommissie: “We waren verrast dat wel 70 mensen op de fiets stapten, ondanks de koude wind en de regen die voorspeld was. Na afloop was er een gezellig samenzijn gecreëerd in de feesttent, waarbij we enkel positieve reacties kregen over de fietstocht. Dit evenement zal zeker ook in komende edities een plaats op de agenda krijgen.” Goochelaar Mitch schoof bij de deelnemers aan tafel om ze op humorvolle wijze te trakteren op magische acts. Ook de jeugd van 12 t/m 16 jaar die op zondagmiddag meededen aan Casino Magic stonden met open mond te kijken naar de trucs van Mitch. “Er hing een heel gezellige sfeer in de witte attractie op 1e pinksterdag, de tent was goed gevuld”, aldus Liesbeth. Bij de middagactiviteiten Kidstime op zaterdag en Pinksterball op de laatste dag van het Pinksterweekend lieten de deelnemers zich ook niet uit het veld slaan door het koude weer.

Non-stop feest

Na de aftrap met het traditionele bedrijvenuurtje, waarbij wederom vele ondernemers de tent hebben bezocht, mocht Partyband Hofbräu Regiment voor het 3e jaar op rij de muzikale omlijsting van het Wiesnfest verzorgen op vrijdagavond. De in stijl geklede bezoekers stonden minstens net zo snel op de banken als voorgaande jaren. Dieter Koblenz zorgde voor een mooie aanvulling van de avond met kult-Schlagers waarop luid werd meegezongen door het publiek. Op basis van de enthousiaste reacties van de Wiesnfest-gangers valt te concluderen dat het Duitse themafeest de houdbaarheidsdatum nog niet bereikt heeft. Op zaterdagavond en zondagavond stonden meerdere artiesten op het podium die met veel show en spektakel de aandacht van het publiek wisten vast te houden. De Daredevils en Popgunnn kregen grote complimenten van het publiek op zaterdagavond, maar ook op zondagavond zorgden de Memphis Maniacs en The Boney M Show voor een opperbeste stemming in de tent. Op maandag was het non-stop feest vanaf het eind van de middag met FeestDj Ivar en The Originals. Zij speelden buitengewoon goed in op de wensen van het publiek en zorgden voor een fantastische afsluiting van de Volksfeesten 2016.

Gewijzigde openingstijden

Een belangrijke verandering die dit jaar voor het eerst heeft plaatsgevonden is de wijziging van de openingstijden van het avondprogramma. Vanwege de nieuwe regelgeving van de gemeente moesten de deuren eerder dicht. Voorzitter Henny Oude Geerdink: “Bezoekers geven aan dat ze het erg jammer vinden dat de tent eerder gesloten is, maar kiezen er helaas niet voor eerder naar het feest te komen om maximaal te kunnen feestvieren. Wellicht zijn de nieuwe sluitingstijden ook voor de bezoekers even wennen en doen ze volgend jaar de tent eerder aan. Desondanks waren de avonden supergezellig en klonken onder meer de vertrouwde klanken van lightning crashes door de witte attractie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen