‘Kampioenenmaker’ neemt na 40 jaar afscheid van het onderwijs

Foto: Pius X College

Harrie Kemerink op Schiphorst uit Tubbergen is na bijna 40 jaar gestopt als docent bouwen, wonen en interieur bij Pius X College Van Renneslaan in Almelo.

Het thema van zijn afscheid kreeg de pakkende titel Vakmanschap is meesterschap mee. Dit is volgens zijn collega’s zeker op hem van toepassing. Met eindeloos geduld, passie voor zijn vak en zijn wil om voor ‘zijn’ leerlingen iets te betekenen haalde deze vakman het beste uit hen naar boven. Het feit dat hij meerdere keren met zijn leerlingen de titel Nederlands kampioen wist te behalen bij de nationale Skillswedstrijden, spreekt dan ook boekdelen.

In het kader van Vakmanschap is meesterschap, ging het personeel van Pius X College naar de brouwerij van Grolsch in Enschede en kreeg daar een rondleiding aangeboden. Samen met zijn vrouw Lucia, kinderen en kleinkinderen werd daarna in ’t Oale Roadhoes in Tubbergen op feestelijke wijze afscheid van Harrie genomen. Alle collega’s hadden een videoboodschap voor Harrie ingesproken. Betrokken, betrouwbaar en vooral leerlinggericht waren de kernwaarden die zij vertolkten. Reizen met zijn camper, tijd voor zijn vrouw, (klein)kinderen, fietsen op de racefiets en mtb’en zijn activiteiten die nu als eerste in Harrie’s agenda staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen