Feestelijk afscheid van 5 leerkrachten de Wiekslag

Het onderwijs staat niet stil. De Wiekslag in Tubbergen is hier wel het schoolvoorbeeld van – letterlijk en figuurlijk.

Met het vertrek van 5 collega’s die met (pre)pensioen gaan, komen er 10 anderen uit de omgeving voor in de plaats. “Zij gaan met veel enthousiasme en energie aan de slag”, legt directielid Marlize Fischer uit. “Er staan genoeg veranderingen op stapel, ook hier op school. Dat begint al met het continurooster -iets wat absoluut wennen is voor iedereen, maar zeker het tablet-onderwijs en het digitale leren neemt een grote vlucht. Kinderen volgen dan de stof, die hen nog steeds klassikaal wordt uitgelegd, vervolgens op hun eigen niveau via bijvoorbeeld een Chromebook of op klein, 7 inch tabletje.”

De Wiekslag heeft afgelopen jaar in groep 6 een pilot gedraaid met het ‘nieuwe leren’ en dat is enorm goed bevallen. “Zelfs de wat traditionelere leerkrachten zijn er laaiend enthousiast over, want ze zien direct het resultaat. Als een kind het goed doet, kan de leraar dit meteen van z’n beeldscherm aflezen. En als het niet zo fantastisch gaat, als een leerling ermee worstelt, ook. De leerkracht kan diegene dan meer begeleiding geven”, benadrukt directeur Rian Wiegerink. “Er zijn ook helemaal geen digibete kinderen meer. Wel doen ze het allemaal op een andere manier. De een komt zo tot een bepaalde oplossing of antwoord, de ander doet het weer compleet anders. Bovendien leren ze van elkaar. Fantastisch om te zien.”

Afscheid

Johan Klaassen, Ben Tijhuis, Marian Banierink en Gartje Toenhake werden vanmorgen per koets opgehaald en bij school afgezet. Aan het eind van de middag krijgen zij (en Paul Lummen) een besloten receptie aangeboden, voor familie en (oud-)collega’s. Daar zal Wiegerink op o.m. onderstaande wijze hun verschillende carrières duiden:

  • Johan Klaassen – Op een paar maanden na 40 jaar in dienst van TOF en Wiekslag. Het is hem dus goed bevallen! We konden altijd een beroep op hem doen. Stond voor iedereen klaar. Het werken met een groep kinderen gaf hem veel voldoening.
  • Ben Tijhuis – Ook al 39 jaar in het onderwijs waarvan 26 jaar op de Wiekslag. Rustige man, verbindend. Weloverwogen, verbindende factor. Altijd veel rust in zijn klas, de kinderen hingen altijd aan zijn lippen.
  • Marian Banierink – Sinds 29 jaar werkzaam in het onderwijs, waarvan 17 jaar op de Wiekslag. Gaf les in de middenbouw, stond nooit op de voorgrond, maar een vrouw waar je op kon bouwen. Veel energie, klaagde nooit en is de enige die ‘echt’ met pensioen gaat.
  • Gartje Toenhake – Zo’n 35 jaar in het onderwijs actief en 3 jaar geleden van de Marke naar de Wiekslag gegaan. Creatief, veelzijdig en een harde werker.
  • Paul Lummen – Aanvankelijk leerkracht en sinds de jaren ’80 betrokken bij de ICT-ontwikkelingen van de Wiekslag, later ook van TOF. Hij zette de Wiekslag op de kaart als voorhoedeschool en zorgde ervoor dat het eerste ICT-lokaal gebouwd werd. Paul was steeds de katalysator en inspirator op het gebied van technologische ontwikkelingen in het onderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen