Glasrijk verguld met ANBI-erkenning voor goede doelen

Foto: Redactie

Glasrijk is sinds deze week officieel erkend als goed doel met bijbehorende fiscale voordelen voor donateurs.

Met een beschikking van de Belastingdienst is Glasrijk aangemerkt als een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen ook giften die men privé schenkt aan Glasrijk, afgetrokken worden bij de aangifte voor inkomstenbelasting.

Glasrijk heeft de aanvraag tot ANBI natuurlijk niet zonder bedoeling gedaan. De begroting en exploitatie van Glasrijk hebben die extra middelen nodig om jaarlijks met een cultureel en gratis toegankelijk evenement Tubbergen te laten bruisen.

Strikte eisen

Een culturele ANBI betekent dat giften tellen voor 125%, waardoor een gift van €100 een aftrekpost oplevert van €125. Glasrijk moet daarvoor voldoen aan een aantal vereisten. Eén daarvan is dat op de website van Glasrijk allerlei gegevens moeten worden gepubliceerd: doelstelling, het beleid, de bestuurssamenstelling en de financiën. Eind september zullen die gegevens allemaal op de website www.glasrijk.nl te vinden zijn.

De Belastingdienst vermeldt ANBI-erkenning tevens op haar eigen website. Hierdoor is openbaar dat ook Glasrijk aan de eisen voldoet en elke belastingplichtige erop kan vertrouwen dat de fiscale aftrekbaarheid van giften aan het goede doel gewaarborgd is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen