Bewust Bewegen neemt afscheid van ‘Brek Elly’

Fysiotherapeut Elly op de Weegh is op 1 september jongstleden met pensioen gegaan. Haar collega’s hebben haar dinsdag 30 augustus op een speciale manier tijdens haar laatste werkdag uitgezwaaid .

Bennie Rikhof uit Langeveen heeft als een volwaardige chauffeur haar van huis opgehaald met zijn Cadillac uit 1978 en Elly op haar laatste werkdag bij de patiënten afgeleverd. Dat Elly deze speciale aanpak op haar afscheid heeft verdiend staat buiten enige twijfel. Elly is bijna 39 jaar in dienst geweest van de praktijk. Eerst bij Jos Stuyver en later bij Hans-Peter Wallenburg toen hij in 1984 de praktijk overnam.

Op 6 oktober 1977 kwam zij als afgestudeerde fysiotherapeute in dienst na 2 jaar o.a. in het buitenland te hebben gewerkt in Noord-Noorwegen. Elly is met name een bekend gezicht in Albergen. Vanaf de start van de praktijk in Albergen in 1980 is zij daar werkzaam en staat daar ook bekend als ‘Brek Elly’. Deze bijnaam dankt zij aan het feit dat zij zich naast haar beroep als fysiotherapeute ook heeft laten opleiden als manueel therapeut. Deze bijnaam is zelfs onderwerp geweest van een carnavalsbuut van de Hofband uit Albergen.

Elly is altijd zeer betrokken geweest met de fysiotherapeutische zorg in Albergen. Alle veranderingen die het vak in de gezondheidszorg mocht meemaken heeft zij omgezet in een werkzame sfeer waarin haar patiënten op haar goede behandeling konden vertrouwen. Soms met frisse tegenzin, maar altijd vanuit de overtuiging dat zorg leveren belangrijker is dan de toenemende bureaucratie.

Dat er in ruim 41 jaar werken als fysiotherapeut veel veranderingen op je pad komen, moge duidelijk zijn. Elly is begonnen in de ‘oude’ kleedkamers van de vorige Danne. Behandelkamers door gordijnen gescheiden en geen oefenzaal en met het reële gevaar dat de praktijk onder water liep tijdens zware stortbuien. Na eerst 2 keer intern te zijn verhuisd, is bij de bouw van de huidige Danne een ruimte gerealiseerd voor een moderne praktijk voor fysiotherapie met 2 behandelkamers en een kleine oefenruimte.

Elly werkte op de Danne voornamelijk zelfstandig en heeft de laatste 2 jaar ook de fysiotherapeutische zorg op de Eeshof in Tubbergen ingevuld. Zij heeft dan ook haar werkzaamheden overgedragen aan Francis Engbers (tevens kinderfysiotherapeute) in Albergen en Colin Siers (geriatrisch fysiotherapeut) op de Eeshof. Na ruim 41 jaar en met een bewonderwaardige staat van dienst nam zij per 1 september afscheid van het vak en dus ook van de praktijk Bewust Bewegen.

Elly maakt graag verre reizen. Haar collega’s hopen dat zij van haar welverdiende vrije tijd kan gaan genieten en dat zij tijd kan maken voor lange reizen en nieuwe hobby’s. Zij bedanken haar voor haar collegialiteit en professionaliteit en wensen haar het allerbeste voor de toekomst.

Afgelopen zondag is Elly nog even in het zonnetje gezet tijdens een gezellige ‘high tea’ bij Theehuis Dennenoord te Nutter in het bijzijn van al haar collega’s en met de nodige cadeautjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen