Manderveense sporthal ‘overvallen’ door kinderen die met LEGO willen spelen

Het LEGO-bouwfestijn in Manderveen kan de boeken in als een groot succes. Er kon gistermiddag naar hartenlust gebouwd worden, ook met Duplo en Lightstax, en hiervan werd door ongeveer 120 kinderen gretig gebruikgemaakt.

Het initiatief is vanuit Mijn Manderveen 2030 – Recreatie ontstaan en namens deze werkgroep zijn Charissa Bernds en Joyce de Witte-Paus de gehele dag aanwezig geweest. Ook hebben ze verschillende sponsoren en vrijwilligers bereid gevonden om te helpen. “We hopen dat het voor alle kinderen een hele leuke start van de herfstvakantie is geworden en dit volgend jaar weer te kunnen organiseren”, aldus de Manderveense dames.

“Om 13.00 uur waren de eersten al aanwezig en om 16.30 uur moesten we iedereen zeggen dat er toch echt een einde was aan de middag”, vertelt Joyce namens de organisatie. “De middag is supergoed verlopen, geen gedoe. We hebben ons behoorlijk verbaasd dat sommige kinderen gewoon echt 3 uur lang hebben gespeeld, want onze verwachting was eerder dat men even zou komen en na het een uurtje wel hadden gezien. Dat bleek niet zo te zijn; geweldig leuk om te zien wat de kinderen hebben gebouwd.”

Voor €3 entree konden de kinderen de hele middag bouwen in de gymzaal van het Kulturhus. Ze kregen daarbij een bonnetje voor ranja met wat lekkers en een bonnetje waarmee ze een frisbee of tas met een LEGO poppetje konden inkleuren. Buiten stond de plaatselijke horeca met een warme hap en de werkgroep zelf bood ook warme pannenkoeken aan tegen een kleine vergoeding. De bar was geopend waar de ouders even rustig iets konden drinken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen