“Dank aan alle pleeggezinnen in de gemeente Tubbergen”

Foto: Noaberkracht

Een pleeggezin uit Harbrinkhoek werd gisteren verrast met een echte Twentse krentenwegge. Deze kregen zij van wethouder Tom Vleerbos en Jarabee om hen te bedanken voor hun inzet als pleegouders.

Het bezoek vond plaats in het kader van de jaarlijkse Week van de Pleegzorg. Het doel hiervan is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in heel Nederland. In totaal zijn er 28 pleeggezinnen in de gemeente Tubbergen die aangesloten zijn bij Trias of Jarabee. “Een kind in je gezin opnemen is natuurlijk niet zomaar iets”, benadrukt Vleerbos. “Ik heb ontzettend veel bewondering voor de pleegouders en -gezinnen die dit doen. Zij verdienen ons respect en dat wil ik met dit bezoek ook uitdragen. Natuurlijk niet alleen aan het gezin dat we bezoeken, maar aan alle pleeggezinnen in de gemeente Tubbergen.” De wethouder hoopt dat dankzij deze actieweek er meer aanmeldingen zullen komen.

Ook in andere Twentse gemeenten worden pleeggezinnen deze week door wethouders bezocht. “Het zijn eigenlijk symbolische bezoeken, waarmee gemeenten en Jarabee samen alle pleegouders in Twente bedanken voor hun fantastische werk”, aldus Jarabee-directeur Marian Oosterbroek.

Pleegzorg groeit nog steeds in Twente. Dat komt onder andere omdat verblijfs- en behandelgroepen voor kinderen en jongeren in heel Nederland worden afgebouwd. “Een gezin is in principe de beste plek voor een kind om op te groeien”, vertelt Oosterbroek. “Als een kind niet thuis kan wonen, bijvoorbeeld omdat het niet veilig is, vinden we een pleeggezin of een gezinshuis het beste alternatief, tenzij dit aantoonbaar niet in het belang is van het kind.” Jarabee is in heel Twente nog steeds dringend op zoek naar nieuwe pleegouders. Oosterbroek: “Pleeggezin worden kan ook in ‘deeltijd’. Een gezin vangt dan kinderen een aantal dagen in de week op, in weekenden of vakanties.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen