Geesternaren gaan herinneringen ophalen en brengen het verleden tot leven

Opening van de Meester Vinckenstraat (1948)
Opening van de Meester Vinckenstraat (1948)
Foto: Heemkunde Geesteren

Op woensdagavond 16 november in Zaal Kottink de jaarlijkse lezing-dia-avond van Stichting Heemkunde Geesteren (SHG) plaats voor donateurs, (oud-)inwoners van Geesteren en overige belangstellenden. Dus eigenlijk iedereen die in heemkunde en dorpsgeschiedenis geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Dit jaar gaat de lezing en dia-avond over de geschiedenis van enkele tientallen families die deels aan de Vinckenweg en aan de Breemhaarsweg wonen. Met behulp van oude foto’s, filmbeelden en ander historisch materiaal, zal worden ingegaan op hun familiegeschiedenis. Tijdens de huisbezoeken welke de mensen van de Heemkunde de afgelopen maanden aan de betreffende families brachten, werden talloze fotodozen op de kop gezet en fotoalbums uitgeplozen. Het verleden kwam tijdens die huisbezoeken zogezegd weer tot leven.

Bijzondere gebeurtenissen onder het voetlicht

Ook werden weer de nodige anekdotes opgetekend. Vele herinneringen en wetenswaardigheden die zich binnen families en in de buurt afspeelden, zijn aan de mensen van de heemkunde toevertrouwd. Naast het familiegebeuren zal ook de nodige aandacht worden besteed aan bijzondere gebeurtenissen en voorvallen welke zich in de omgeving van de Vinckenweg en Breemhaarsweg hebben voorgedaan. Niemand die dat beter voor het voetlicht  kan brengen dan Harry Meinders die dan ook de aftrap van de dia-avond zal verrichten met een ongetwijfeld boeiende lezing.

Na de lezing van Meinders, belichten Bertus Klein Haarhuis en Paul Sand met behulp van talrijke oude foto’s en prenten de geschiedenis van de circa 30 families.

Grote drukte verwacht

De dia-avond is gratis toegankelijk voor de betrokken families en voor de donateurs van de SHG, welke allen een persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen. Overige belangstellenden betalen €2,50 entree, waarbij een gratis kop koffie is inbegrepen.

De heemkunde streeft ernaar dat de dia-avond rond 22.30 uur is afgelopen, waardoor er voor de aanwezigen voldoende tijd overblijft om met bekenden na te praten en herinneringen uit vervlogen tijden op te halen. Gelet op de zeer grote belangstelling de afgelopen jaren, wordt iedereen geadviseerd ruim van tevoren te komen. De zaal is al vanaf 18.45 uur geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen