Canisius opent nieuwe en gezonde schoolkantine

Canisius Tubbergen heeft vanmiddag op feestelijke wijze officieel haar nieuwe schoolkantine geopend.

In de nieuwe schoolkantine voert vanaf nu gezonde voeding de boventoon, want zo zegt locatiedirecteur Maaike Hagedoorn: “Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en sociale activiteiten. Daarom besteden wij aandacht aan voeding en gezondheid. Niet alleen door gezonde producten aan te bieden in de pauzes, maar ook aandacht aan dit onderwerp te besteden tijdens verschillende lessen.”

Afgelopen zomervakantie is de keuken in de schoolkantine volledig vernieuwd. Het resultaat is een fraaie nieuwe keuken met werkplekken voor leerlingen. Hagedoorn: “De afgelopen weken hebben zij, onder begeleiding van een docent, al enkele keren een gezond tussendoortje gemaakt en verkocht aan medeleerlingen. Voor onze leerlingen uit de afdeling Zorg en Welzijn zijn dit goede leerervaringen en nuttige aanvullingen op de lesstof. Samen met de leerlingen gaan wij dit schooljaar proberen om ook een officiële gezonde schoolkantine te worden, volgens de richtlijnen van het voedingscentrum.”

De opening van de nieuwe kantine valt samen met de start van de landelijke actie van het Europees schoolfruit. “Deze actie houdt alle onderbouwleerlingen 20 weken lang, maar liefst drie stukken groente/fruit per week gratis krijgen aangeboden”, aldus de directeur. Na deze 20 weken hoop de school dat ieder kind gewend is aan het regelmatig eten van fruit en vaker iets gezonds meeneemt naar school, of een keuze maakt uit het gezonde aanbod in de schoolkantine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen