Brent Wolters treedt in zijn vaders voetsporen bij de Fortburgers

Brent Wolters en Stijn Kienhuis
Brent Wolters en Stijn Kienhuis
Foto: Fortburgers

Carnavalsvereniging de Fortburgers heeft voor dit carnavalsjaar Brent Wolters en Stijn Kienhuis als respectievelijk bleumke en jonkheer gekozen.

De opkomst bij EetcafĂ© Fox in Tubbergen stond niet alleen in het teken van het onthullen van de nieuwe hoogheden, maar ook van het aftreden van bleumke Erik Scholten en diens secondant Alexander Hoek. Na een geslaagd aftreden met boeiende herinneringen van het afgelopen carnavalsjaar en zelfs een optreden van deze kameraden met hun nummer Bleumkesbal!, kon tegen pak ‘m beet 22.41 uur de opkomst beginnen.

Na een introfilmpje waarin meerdere oud-bleumkes te zien waren, betraden de nieuwbakken bleumke en jonkheer met veel bombarie het podium. Beide zijn naarstig opzoek naar vrouwelijk schoon, want hoogheden zonder ‘hofbloemetjes’ kan natuurlijk niet…

De Tubbergenaren zijn bepaald geen onbekenden voor de Fortburgers. Beide zijn ze inmiddels al een tijdje actief in het hoofdbestuur. Brent staat ook bekend als de penningsmeester die op de centen let. Stijn is daarentegen eindverantwoordelijke van de activiteitencommissie. Beide zijn ze vaak op de bank te zien bij het twaalfde elftal van TVC’28. Mochten ze eens het veld betreden, dan proberen ze als rechtsback (Brent) of centraal (Stijn) gepositioneerd te zijn.

Opvolger

Brent Wolters is de 19e bleumke van de Fortburgers. Hij treed hiermee in zijn vaders voetsporen. Marco Wolters was in 2002 de 4e bleumke in de geschiedenis.

De jonkies gaan het carnavalsjaar in met de lijfspreuk: Met de ‘golden oldies’ aan de kaant, regeert wie in ’t Fortburgerlaand. Hiermee doelen ze op de jonge lichting Fortburgers die zich dit jaar gemeentebreed moet laten gelden en zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen