De Marke in een nieuw jasje

De Marke wordt op dit moment op meerdere manieren in een nieuw jasje gestoken. Met een nieuwe folder laat de basisschool uit Tubbergen zien waar het de komende jaren voor staat. Zo is het gebouw voorzien van een nieuw laagje verf en is er een start gemaakt met het opknappen en verbeteren van het schoolplein.

“Aan het begin van dit schooljaar zijn we gestart met het opnieuw vastleggen van onze visie en missie”, zegt  Bart Freriks, directeur van De Marke. “Deze hebben we vertaald in 6 speerpunten die kenmerkend zijn voor onze school en die we terug willen zien in ons onderwijs. Deze speerpunten waren uiteraard al terug te vinden op onze website en in onze schoolgids, maar het leek ons een goede zaak om ze – met het oog op de start van de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 – ook kort en bondig vast te leggen in een folder. In de folder beschrijven we wat we op onze school doen om invulling te geven aan de speerpunten. Dat helpt ouders, die een keuze moeten maken voor een school voor hun zoon of dochter, om een beeld te vormen over onze school.”

De folder is te downloaden via de website van De Marke en zal ook op diverse plaatsen binnen Tubbergen komen te liggen. Desgewenst is de folder ook per mail op te vragen.

Freriks: “De afgelopen weken is ook een start gemaakt met het verbeteren van ons schoolplein. Hennie, onze conciërge, heeft de houten speeltoestellen al helemaal opgeknapt. Door een aantal ouders van de ouderraad zijn ideeën ontwikkeld voor extra duurzame speelfaciliteiten op het plein. De komende maanden gaan we deze ideeën, mede dankzij een bijdrage van de Rabobank, samen met de ouders en voor een deel ook met de leerlingen realiseren. In het voorjaar gaan we ze dan plaatsen op het plein. Om wat extra geld te krijgen voor het schoolplein is er in de week voor kerst van 14 t/m 21 december een kerstlichtjes-actie. Onze leerlingen gaan dan kerstkaarsjes verkopen voorzien van een leuke boodschap. We hopen hiermee wat extra inkomsten te genereren voor 1 of 2 faciliteiten op het plein.”

“Nu – min of meer toevallig – ook nog ons gebouw helemaal is geschilderd, voelt het alsof we op diverse manieren in een nieuw komen jasje zitten”, aldus Freriks. “En dat komt mooi uit, net voor de officiële start van de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar 2017-2018.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen