‘Dirty Diesel’ op avontuur naar Scandinavië

Michel Bekhuis en Harold Bergman bovenop 'Dirty Diesel'
Michel Bekhuis en Harold Bergman bovenop 'Dirty Diesel'
Foto: Redactie

Harold Bergman en Michel Bekhuis doen gesteund door verschillende sponsoren mee aan de wintereditie van The Barrel Challenge, een race van 3.500 km door Scandinavië.

Het was al een paar keer ter sprake gekomen om eens mee te doen aan een dergelijke barrelrace, verklaart Michel. “De welbekende Carbage Run is inmiddels zo groot geworden dat ze al werken met een inloting. Dit leek ons daarom beter. Vorig jaar zomer belde Harold me op en vroeg of ik nog interesse had. Daar heb ik meteen ‘ja’ op gezegd. Maar goed, dan begint het aardig in de papieren te lopen als je mee wilt doen”, merkt hij fijntjes op. “Vandaar dat we sponsoring hebben geregeld.”

Behoorlijk wat Tubbergenaren zullen zich de afgelopen dagen de nek hebben verdraaid als het barrel van Harold en Michel weer in het dorp voorbij kwam. Getooid met een plastic eland op het dak, bestickerd met vele bedrijfslogo’s en andere uitdossingen, valt de Volvo stationwagen behoorlijk op. Technisch gezien is het ‘oude beestje’ van bouwjaar 1997 en met ongeveer 400.000 op de kilometerteller, er helemaal klaar voor. “Al kun je natuurlijk niet in de motor kijken. Het is daarom afwachten of ‘ie het einde haalt, maar daar gaan we natuurlijk wel vanuit. Sowieso is het een behoorlijke uitdaging. Eerst via Duitsland naar Zweden en dan door naar Noorwegen. Dat wordt nog wat”, lacht Harold. “Eens kijken hoe de auto zich houdt in de bergen, in de kou en met flinke afdalingen en klimmetjes.”

Goed doel

Op 12 februari gaan in totaal bijna 170 ‘barrels’ de weg op. Na 5 dagen wordt er een winnaar onder de racers uitgeroepen. Daar is het de beide (oud-)inwoners van Tubbergen echter niet om te doen. Sterker nog, ze halen met hun eigen avontuur geld op voor het goede doel: Stichting Evi. Donaties zijn welkom op rekeningnummer NL40RABO0151419051 t.n.v. HGM Bergman en o.v.v. Barrel Challenge. Al het gedoneerde geld zal aangeboden worden en komt op de juiste plaats terecht. Michel: “Ik heb het uitgezocht en die stichting werkt met specialisten, veelal medici, in ziekenhuizen. Die vertellen op vertrouwelijke basis welke mensen, waarvan ze dan vaak een familielid behandelen, wel wat ruggensteun kunnen gebruiken – ook financieel. Daarvoor zorgt de stichting dan. Dit is opgezet door mensen die hun eigen dochter aan kanker hebben verloren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen