Stef Masselink naar nationale finale om zijn schilderskunsten te tonen

Foto: ROC van Twente

Stef Masselink (18) uit Albergen heeft de regionale kwalificatiewedstrijden voor schilders op zijn naam gezet.

Afgelopen week vonden in Rijssen de regionale kwalificatiewedstrijden voor schilders plaats. Vanuit diverse mbo-instellingen streden 15 studenten uit de regio Twente hier tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de landelijke finale, op 16 maart in de evenementenhal RAI te Amsterdam.

De wedstrijd bestond uit het tekenen en penselen van een opdracht volgens voorbeeld, het behangen van een wand met een doorlopend patroon, het aanbrengen van een decoratieve opdracht en het aanbrengen van een sierlijst. Hier hadden de deelnemers 6 uur de tijd voor.

Stef Masselink behaalde 544 punten en werd daarmee eerste, op ruime afstand van de rest. De tweedejaars leerling van ROC Twente, die praktijkervaring opdoet bij leerbedrijf Wissink Vastgoedonderhoud uit Albergen, mag hiermee volgende maand gaan strijden voor de nationale titel.

Vakwedstrijden

Deze wedstrijden worden georganiseerd om mbo-studenten de kans te geven hun talenten te laten zien. Dit gebeurt in tientallen vakrichtingen, zoals verpleegkunde, lassen, schoonheidsspecialist, timmeren, grafisch vormgeven, en een breed scala aan technische beroepen.

Foto

Op de foto ontvangt Stef de beker uit handen van John van de Vegt, voorzitter college van bestuur ROC van Twente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen