Oetscheeter voor Simon-Peter Kooy

Foto: Spekscheeters

Elk jaar wordt de zogenaamde Oetscheeter uitgereikt. Deze hoogste onderscheiding van de carnavalsvereniging de Spekscheeters is de beloning voor een persoon of groep die zich extra heeft ingezet voor het dorp, of Vasse op de kaart heeft gezet.

Maar de onderscheiding kan ook worden gegeven aan iemand die het afgelopen jaar juist veel pech heeft gehad of zich op een bijzondere manier in de kijker heeft gespeeld. Iedereen die in het verleden deze onderscheiding heeft ontvangen, is daar dan ook bijzonder trots op. Dit jaar was het de beurt aan Simon-Peter Kooy, die als 29e in de rij van prominenten in de volle feesttent in het zonnetje werd gezet.

Verdiensten

Simon-Peter was jarenlang lid van de hofkapel de Spekhest’n en al meer dan 15 jaar (en nog steeds) volleybaltrainer van diverse teams. Naast het sportieve is hij voorzitter van volleybalvereniging LEDnovate Esch Stars. Daarnaast al meer dan 25 jaar speler van het eerste herenteam en jeugdleider bij de Vasse Manderveen Combinatie. Hij heeft zich ingezet als aanjager en ‘regelneef’ van de vrijwilligers bij de bouw van het Eschhoes. Een man die recht voor de raap is en altijd bereid is om anderen te helpen onder het motto van ‘niet zeuren, maar aanpakken’. Voor zijn vrouw Monique, de onmisbare steun in de rug, waren er uiteraard bloemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen