Manderveen sinds een jaar verrijkt met eigen fysiotherapiepraktijk

Joyce de Witte-Paus, Thijs Nieuwmeijer, Maddie Stopel en Ben Boerrigter.
Foto: Redactie

Het voorzieningenniveau in kleine kernen is weliswaar tanende en er wordt zeker ook gesproken over het samenvoegen van bepaalde functies, Manderveen heeft sinds vorig jaar wel een heuse fysiotherapiepraktijk in het dorp.

Gevestigd in het lokale Kulturhus, waar al meerdere voorzieningen en praktijken samengevoegd waren, is Fysiotherapie Langeveen – Manderveen intussen een bekende naam geworden. “Na een warme start voelen wij ons opgenomen in de gemeenschap, mogen we meedenken over de toekomst van het dorp en indien mogelijk ook ons steentje bijdragen. Ook voor onze praktijk is het starten in Manderveen goed geweest. Collega’s die in Manderveen werkzaam zijn, hebben zich dit jaar laten scholen in manuele therapie, dry needling en echografie. Hierdoor kunnen wij ook steeds meer aan de diverse vragen van ons patiënten voldoen”, vertelt fysiotherapeut Joyce de Witte-Paus.

Praktijkhouder Ben Boerrigter is best een beetje trots dat er veel interesse is in alle beweegactiviteiten die het fysiobedrijf aanbiedt. “We zijn in totaal 7 dagdelen aanwezig op onze locatie in Manderveen en dit is al meer dan dat wij in eerste instantie gehoopt hadden om er actief te kunnen zijn. Per week zijn we 2 avonden geopend en met name dan wordt er volop gebruikgemaakt van de fitness.” En als mensen minder mobiel zijn, krijgen deze gewoon thuis een behandeling.

‘Leven is bewegen’

Het algemene motto van ‘leven is bewegen’ probeert Fysiotherapie Langeveen – Manderveen op verschillende manieren uit te dragen. Maddie Stopel: “Daarom doet het ons goed dat steeds meer mensen gaan fitnessen in Manderveen. Maar dat niet alleen. We hebben bijvoorbeeld ook mogen helpen aan het opzetten, vanuit de werkgroep recreatie, van een wandeldriedaagse waardoor er 175 verschillende mensen hebben deelgenomen. Zij hebben daardoor het plezier van bewegen mogen (her)ontdekken. Allemaal fantastische ontwikkelingen waarvan we hopen dat deze zich blijven voortzetten en waaraan wij graag blijven meewerken.”

Doordat de Manderveense fysiotherapiepraktijk in het hart van de samenleving werkzaam is, zijn de fysiotherapeuten en andere medewerkers heel toegankelijk voor mensen. Thijs Nieuwmeijer: “Inwoners weten voor verschillende activiteiten de weg naar het Kulturhus te vinden en kijken daardoor makkelijker achter de deur van de fysiotherapie ruimte, een afspraak is daardoor sneller gemaakt. Ons doel en onze hoop is om de komende jaren zeker actief te blijven en dat de mensen vanuit het dorp en omgeving de weg blijven vinden naar onze praktijk.”

Loes Pieper ontbreekt op de foto.

Reacties