Miriam Wesselink koninklijk en kerkelijk onderscheiden

Tijdens de jubileumviering van 50 jaar Cantiamo uit Albergen, ontving vanavond dirigent Miriam Wesselink zowel een kerkelijke als koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Haverkamp-Wenker was aanwezig tijdens de speciale viering in de Alberger kerk en werd naar voren geroepen door de jubileumcommissie. Eerst feliciteerde ze het complete koor en richtte daarna haar woord tot Miriam Wesselink, die ook werd gevraagd naar voren te treden. “U heeft van de kerk een penning gekregen en daar wil ik u in het bijzonder ook van harte mee feliciteren. Ik begrijp dat u al in 1982 lid bent geworden van het jongerenkoor voor de St. Pancratius parochie Albergen, het koor dat we nu als Cantiamo kennen. U heeft jarenlang zelf meegezongen met het koor, voordat u het dirigentschap overnam. Ik heb kunnen zien dat u een enthousiaste dirigent bent”, aldus Haverkamp-Wenker.

Niet alleen blijkt Miriam Wesselink bij Cantiamo actief als vrijwilliger te zijn, ook op tal andere vlakken is ze dat. Burgemeester Haverkamp-Wenker: “Zo kent Albergen het prachtige dweilorkest La Bella Bok. Dit orkest is in 1990 opgericht en, met uitzondering van enkele jaren, bent u ook sindsdien al lid. U speelt met volle overtuiging de tweede trompet, maar als het nodig is stapt u zonder problemen over op het slagwerk. En sinds enkele jaren speelt u niet alleen bij het orkest maar bent u ook penningmeester. Naast deze muzikale activiteiten in uw leven, bent u ook betrokken bij de carnavalsvereniging Alberger Bökke. Zij geven al jaren het Bokk’nblad uit; hun jaarlijkse magazine. In 1993 werd u gevraagd om het Bokk’nblad te ondersteunen. U moest zorgen voor een beter acquisitiebeleid. Nou dat heeft de vereniging geweten. Als er iemand iets op poten kan zetten, dan bent u het wel. Met uw mensenkennis en netwerk richtte u binnen no-time een nieuwe commissie op en dankzij uw toewijding werden vele nieuwe adverteerders binnengehaald. Maar daar bleef het niet bij. U streeft naar perfectie en schepte daarom meteen orde in de opmaak door een grafisch vormgever in te schakelen. Het blad werd door u naar een hoger niveau getild en nog steeds zet u zich als hoofd-acquisiteur elk jaar in om de nodige advertentiepagina’s gevuld te krijgen.”

Miriam Wesselink is door de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wegens haar inzet voor de kerk werd zij hiervoor eveneens onderscheiden, vanuit het bisdom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen