Huub Steggink gekroond tot Schotse schutterskoning

Noem het toeval of een ‘het heeft gewoon zo moeten zijn’-moment. Maar toen whiskyclub The Full Treatment voor een mooie trip naar Schotland vertrok, had niemand kunnen bevroeden dat het lid Huub Steggink de ‘schutterskoning’ zou worden van een schietwedstrijd in Schotland.

“Schotlandkenner Henri Goossen had een fantastisch programma voor ons in elkaar gezet, met onder andere kleiduiven schieten in het plaatsje Dunkeld, gelegen in The Highlands van Schotland. Toen we daar aankwamen bleek er een wedstrijd te zijn en hebben we ons allemaal opgegeven onder het motto kiek’n wat ut wut”, aldus de kersverse koning der schutters.

Wat de club niet wist was dat er in totaal meer dan 100 deelnemers meededen aan de wedstrijd. De eerste ronde bestond uit 5 schoten. Alleen de deelnemers die ze alle 5 raak hadden gingen door naar de volgende ronde. Daarna volgden wederom 5 schoten en na 4 rondes waren er nog maar 2 deelnemers over, waaronder Steggink.

Finale

In de finale moest, via een zogenaamde shoot-out, de beslissing vallen over wie zich een jaar lang dé schutterskoning van Schotland zou mogen noemen. Steggink: “Toen mijn tegenstander in de finale het derde schot miste, dacht ik noe bi-j van mie! En dat lukte ook nog, haha.”

Op de schouders van zijn whiskyvrienden vierde Steggink de winst. De prijs was eeuwige roem en een leuk geldbedrag. De hoogte daarvan houden de leden van The Full Treatment voor henzelf, maar het is niet mee terug gegaan naar Nederland.

Of ‘Kapper Huub’ volgend jaar zijn titel gaat verdedigen is nog niet bekend. “Je moet stoppen op je hoogtepunt wordt er toch vaak gezegd? Al denkt de rest van de club daar anders over”, grapt Steggink. “We doen met de club eens per 3 jaar een tripje naar dit mooie land. Tegen die tijd kijken we wel verder…”

De club beleefde nog een paar mooie dagen en sloot de reis af met een whiskydiner bij een mooie oude boerderij, middenin The Highlands.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen