Muziekavond van St. Cecilia valt goed in de smaak

De muziekvereniging St. Cecilia uit Vasse organiseerde zaterdagavond een muziekavond met als thema: Showtime. Tot groot genoegen van de concertcommissie was de belangstelling voor dit traditionele najaarsconcert wederom groot.

Rond de klok van 20.00 uur werd door presentatrice Rifka Schepers op humoristische wijze de aftrap voor het concert in de zaal van Tante Sien gegeven. Een gevarieerd programma met Engelstalige en Nederlandstalige hits uit de top 2000, soms knallende krakers, maar ook kleine luisterliederen.

De fanfare, onder leiding van Edwin Luttjeboer, ging van start met een tophit Bohemian Rapsody van Queen. De zaal reageerde meteen enthousiast, het beloofde een gezellige en sfeervolle avond te worden. Gerrit Kelder zette met de slagwerkgroep 3 nummers neer: Bongomania, African Groove en Bozzio. Nauwelijks zichtbaar voor het publiek bespeelde de jongste en kleinste slagwerker, Toon Weersink, de grote trom. Hoewel de spanning op zijn gezicht af te lezen was, ging het optreden vlekkeloos.

Na deze 2 geledingen uit de muziekvereniging was het de beurt aan het koor Pop4You, onder leiding van Marion Weerink. Zij brachten in hun eerste optreden twee nummers ten gehore: Ik zoek alleen mezelf van Miss Montreal en Let me live van Queen. Het eerste nummer als een opwarmertje en het tweede nummer als knallende afsluiter. Niet alleen goed vertolkt maar ook een bijzonder arrangement en  mooie performance, getuige de reacties van het publiek.

Het orkest speelde vervolgens een medley van Stevie Wonder. Nummers als I just called en het bekende Sir Duke werden in een strak tempo gespeeld. Na dit swingende nummer van het orkest was het tijd voor een tweetal mooie kleine luisternummers. Merel Reinders zong en begeleidde zichzelf op keyboard bij de nummers Zeg me dat het niet zo is van  Frank Boeijen en Mooi van Marco Borsato. Tijdens haar optreden kon je een speld in de zaal horen vallen, het publiek was onder de indruk.

Het programma voor de pauze werd afgesloten door de slagwerkgroep met wederom een blok van 3 nummers: Back to Collins een eerbetoon aan de legendarische zanger/slagwerker Phil Collins, Story of Deep Purple en Tsunami of Animals. Bij dit laatste nummer werd een elektronisch drumstel ingezet. Dit zorgde voor bijzondere melodische slagwerkeffecten.

Na de pauze werd het afwisselende programma voortgezet door een samenwerking van het orkest met soliste Merel Reinders. Dit is extra lastig voor een solist omdat het vraagt om een goed samenspel tussen de solist en de muzikanten. Toch heeft het gezamenlijk repeteren zijn vruchten afgeworpen: Het publiek was overdonderd door de uitstekende wijze waarop het up-tempo-nummer Do I ever van Kensington ten gehore werd gebracht.

Na Merel was het de beurt aan een duet: Soliste Ceciel Bolscher en een aankomend talent Frederike Geerdink Johannink zongen, onder begeleiding van Gerrit Lansink op keyboard en Amber Nijhuis op gitaar,  Love you more van Racoon. Zij pakten meteen de aandacht van de zaal en wisten deze aandacht ook vast te houden. Ceciel Bolscher verwende het publiek daarna met een nummer van Frans Halsema, Voor haar, voor deze avond herschreven tot Voor hem. Prachtig klein gezongen, een gevoelig nummer waar iedereen van genoot.

Pop4You zong in het tweede optreden de nummers Just say yes van Snow Patrol en They don’t care about us van Michael Jackson. Door het arrangement van de dirigente een dynamisch optreden dat niet alleen luistergenot, maar ook kijkgenot voor het publiek opleverde. Vlak voor het slotnummer speelde het orkest het nummer Music van John Miles. Het nummer kenmerkt zich omdat langzame gedeelten afgewisseld worden door up-tempo stukken. Een prima gelegenheid om hier de samenwerking tussen het orkest en Pop4You op te zoeken. Het publiek reageerde zeer enthousiast.

Het slotakkoord op deze avond was weggelegd voor het orkest en de slagwerkgroep. Het nummer Carnaval de Paris werd op fenomenale wijze vertolkt. Het publiek ging daarbij uit haar dak en kwam letterlijk in beweging.

Het afwisselende programma, ondersteund door een presentatie van lichtbeelden gemaakt door Yorrick Lummen, met licht/geluid en speciale effecten door Marcel Pol, en natuurlijk de regie, in handen van Jarno von Piekartz samen met de kwaliteit van de vertolkte nummers maakten deze avond tot een zeer geslaagde muziekavond. Vasse kan kortom terugkijken op een prachtige muzikale avond, zoals voorzitter Clemens Kempers in zijn slotwoord aangaf. Onder het motto ‘vond je het goed, doe dan wat in de hoed’ heeft het publiek blijkgegeven voor haar waardering van deze avond. De muziekvereniging dankt de aanwezigen voor de royale vrije gift.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen