Canisius verwelkomt Canadese gasten

Canadese uitwisselingsleerlingen op Schiphol
Canadese uitwisselingsleerlingen op Schiphol
Foto: Canisius

Van 2 t/m 17 november ontvangen 18 Nederlandse leerlingen van Canisius even zoveel leden van een schoolband van de Woodroffe High School uit Ottowa, Canada.

De Canadese leerlingen verblijven bij Nederlandse gezinnen thuis. Het project is onderdeel van een uitwisselingsprogramma welke al jaren draait op Canisius. Wat echter bijzonder is aan deze uitwisseling is dat de Tubbergse school voor het eerst leerlingen ontvangen van deze nieuwe partnerschool uit Ottowa.

De internationale week zal gevuld worden met cultureel historische, muzikale, educatieve en sociale activiteiten. Net als voorgaande jaren zal de Nederlands-Canadese verbintenis voortkomend uit de Tweede Wereldoorlog de rode draad zijn tijdens deze exchange. Het meest memorabele moment zal dan ook het bijwonen van de herdenkingsdienst (Remembrance day) op zondag 12 november op de begraafplaats te Holten zijn.

Naast alle sociale activiteiten bezoeken de Canadese gasten het geschiedenismuseum in Nijverdal, zullen ze optreden als native speakers in de Engelse en TTO-lessen, verzorgen ze met de band een mini-concert voor ouders en zal er uiteraard een bezoek gebracht worden aan hoofdstad Amsterdam.

Internationalisering staat bij Canisius hoog in het vaandel. Deze uitwisseling zal wederom bewijzen hoe waardevol en leerzaam het is om een internationale gast te ontvangen.

De leerlingen van Canisius zijn te volgen via www.facebook.com/bevrijdingtubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen