Truus Pouwel (99) ontvangt onderscheiding van kleinzoon

Niet het traditioneel zondagochtendbezoekje, maar samen met adjudant Thijs kwam prins Roel van carnavalsvereniging de Pinn’n afgelopen weekend in vol ornaat over de vloer bij zijn oma om haar te verrassen. Die vierde d’r 99e verjaardag en dat was voor de Reutummer hoogheden een goede aanleiding haar te onderscheiden.

In 1918 is ze geboren, Truus Pouwel. Dat maakt dat ze op donderdag 7 december de respectvolle leeftijd van 99 jaar haalde. Desondanks is de oma van prins Roel kwiek, lenig en rijk aan actualiteiten. Ze woont nog op haarzelf en is elke dag te vinden in haar eigen moestuintje. “Dat kaan’k ja wa woch’n”, is wat zij vaak als legitieme reden aandraagt. Ook is de hoogbejaarde dame goed op de hoogte van de dagelijkse actualiteiten, aldus de carnavalsprins. Ze praat mee over nieuws en volgt alles wat reilt en zeilt in Reutum, Twente, Nederland, Europa en de wijde wereld. Daarnaast levert ze nog een substantiële bijdrage aan de samenleving. Niet alleen aan de Nederlandse samenleving, maar ook in derdewereldlanden. Op haar gemak breidt ze diverse truitjes voor kinderen in landen waar armoede heerst.

Carnavalsonderscheiding

Prins Roel is de 50e prins van het Pin’ndoarp en één van de jongste prinsen uit de garde. Het mag bijzonder heten dat hij de eer heeft om zijn eigen oma op 99-jarige leeftijd te mogen onderscheiden. Al vele jaren wordt traditiegetrouw haar verjaardag gevierd bij De Molenberg, de buitenresidentie van de Pin’n. Op zondag 10 december stond haar 99-jarige verjaardag gepland. Het kwam voor Truus Pouwel als een totale verrassing toen prins Roel samen met zijn adjudant Thijs en de hofdames een ode kwamen brengen. Met haar 99-jarige leeftijd heeft ze ook alle carnavalsjaren sinds de oprichting van de Pin’n mee mogen maken. In 1998 werd zoon Leo Deterink prins carnaval en dit jaar haar kleinzoon Roel Deterink.

100e

Oma Pouwel heeft inmiddels 7 achterkleinkinderen. Zolang haar gezondheid het toelaat, is er nog zicht op meerdere familiaire carnavalsmomenten. Jos Luttikhuis van De Molenberg heeft toegezegd dat indien ze haar 100e verjaardag viert, het feest door hemzelf bekostigd wordt. De verwachting is dat heel Reutum uitgenodigd zal worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen