Kerkleiders luiden gezamenlijk de klokken voor start collecte

Foto: Kerkbalans 2018

Pastoor Casper Pikkemaat van de Pancratiusparochie en predikant Rosée van der Kaap-Busscher van de Protestantse Gemeente Tubbergen hebben gezamenlijk de actie Kerkbalans ingeluid.

Middels het luiden van kerkklokken in de basiliek en het protestantse kerkgebouw in Tubbergen werd aandacht gevraagd voor de actie Kerkbalans. Dit is een landelijke campagne van o.a. de rooms-katholieke en de protestantse kerk en is het jaarlijkse moment waar de leden hiervan om financiële ondersteuning wordt gevraagd voor de instandhouding van hun geloofsgemeenschap.

Deze financiële steun van de leden is hard nodig. Nodig om de kerkdiensten te houden en om activiteiten voor de jongeren te organiseren. Maar bijvoorbeeld ook om de begraafplaatsen netjes te onderhouden of om de actie ‘boodschappenmand’ – bedoeld voor gezinnen met een laag inkomen – te organiseren. De kerken organiseren veel activiteiten die nu eenmaal geld kosten.

De komende week zullen de collectanten bij alle leden aan de deur komen om een geldelijke bijdrage op te halen voor de eigen kerk.

Het bestuur van beide kerkorganisaties hopen op een goed resultaat en een hogere opbrengst dan vorig jaar. De opbrengst van de Pancratiusparochie en Protestantse Gemeente Tubbergen was vorig jaar respectievelijk €462.000 en €60.000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen