Welzijnswerkers bundelen de krachten onder een nieuwe naam

Wij in de Buurt
Wij in de Buurt
Foto: Mark Mensink

Wij in de Buurt, onder die noemer staat voortaan het welzijnswerk in Dinkelland en Tubbergen bekend.

Samenwerken om de inwoners van Tubbergen en Dinkelland nog beter te helpen. Dat is het idee achter Wij in de Buurt. Vanaf maandag 19 februari kunnen mensen terecht bij de sociale teams in beide gemeenten.

Wij in de Buurt is een netwerkorganisatie die vrij toegankelijke voorzieningen aanbiedt in Dinkelland en Tubbergen. Dit zijn voorzieningen waarop zonder indicatie een beroep kan worden gedaan, zoals bijvoorbeeld maatschappelijk werk, advies en ondersteuning in jeugdwerk, bemiddeling van vrijwillige inzet, hulp bij het voorkomen van eenzaamheid, seniorenadvisering en hulp bij (het voorkomen van) armoede.

Tubbergen

In de gemeente Tubbergen werken de volgende organisaties samen in het sociale team: GGD Jeugdgezondheidszorg, Maatschappelijk Werk Noord West Twente, Stichting De Klup, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, Vluchtelingenwerk Oost Nederland en Stichting Informele Zorg.

Dinkelland

Voor inwoners van de gemeente Dinkelland is de samenstelling iets anders, namelijk: GGD Jeugdgezondheidszorg, Wijkracht, Zorggroep Sint Maarten (voor de vrij toegankelijke activiteiten als dagvoorziening en activiteiten in het huis), Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, Stichting Palet en Stichting Informele Zorg.

Wat al deze organisaties, in beide gemeenten, bindt is dat ze laagdrempelig zijn, onafhankelijk en een bijdrage leveren aan het welzijn en geluk van mensen en leefbaarheid in de dorpen.

Spreekuur

Vanaf maandag 19 februari 2018 zal de samenwerking vorm krijgen door het houden van een gezamenlijk spreekuur. Mensen kunnen dan dagelijks (09.00-10.00) fysiek en telefonisch terecht bij

  • Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 21 in Denekamp
  • Burgemeester Verdegaalhal, Pastoor Bloemenstraat 5 in Tubbergen

Indien wenselijk worden de spreekuurtijden t.z.t. uitgebreid.

Tijdens het spreekuur kunnen mensen vrijblijvend, met of zonder verwijzing, terecht met allerlei vragen: over de opvoeding van kinderen, over (dreigende) financiële problemen of over ondersteuning bij de zorg van een zieke partner. “Ook groepen inwoners, verenigingen en vrijwilligersorganisaties kunnen bij ons terecht als het gaat over hulp bij vrijwillige inzet of andere maatschappelijke thema’s”, zegt netwerkregisseur Marleen Wagenaar.

Wij in de Buurt werkt nauw samen met de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Wagenaar: “In principe is het zo dat Wij in de Buurt gaat over hulp zonder indicatie en Team Ondersteuning en Zorg de toegang is tot zorg waarvoor wel een indicatie nodig is. De samenwerking en afstemming moet ervoor zorgen dat het niet uitmaakt waar inwoners hun vraag stellen. De vraag komt op deze manier zo snel als mogelijk bij de juiste persoon terecht.”

Foto

Op de foto staan de volgende personen, met tussen haakjes hun functie:

  • Nicolet Plegt (adviseur senioren in Tubbergen, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Ria Kamphuis (adviseur senioren in Dinkelland, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Marc Oude Vrielink (sociaal werker in Dinkelland, Wijkracht)
  • Astrid Wessling (adviseur jeugd in Tubbergen, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Rick Ravenshorst (adviseur jeugd in Dinkelland, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Kristel Trimbos (adviseur verenigingen en vrijwillige inzet in Tubbergen, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Jarene Mboungou (maatschappelijk werker in Tubbergen, Maatschappelijk Werk Noord West Twente)
  •  Judith Ribberink (sociaal werker in Dinkelland, Wijkracht)
  • Mariska Jogems (armoedecoördinator, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Edith Harmsen (adviseur informele zorg, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland)
  • Marleen Wagenaar (adviseur verenigingen en vrijwillige inzet Dinkelland en tevens netwerkregisseur van Wij in de Buurt)
  • Loes Feenstra (sociaal werker in Dinkelland, Wijkracht)
  • Marian Ufkes (sociaal werker in Dinkelland, Wijkracht)

Niet iedereen staat op deze foto.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen