Schaatsbanen blijven (voorlopig) nog gesloten

Foto: IJsclub Albergen

Hoewel het al dagen- en nachtenlang vriest, is er nog geen enkele schaatsbaan in de gemeente Tubbergen open voor het publiek.

Het zit eraan te komen, maar helaas voor fervente schaatsers is het nog niet zover. Waar in grote delen van Nederland al volop geschaatst wordt op natuurijs, kampen de schaatsbanen in de gemeente Tubbergen met diverse problemen.

Geesteren

Bij ijsbaan Het Landriet in Geesteren is er in de afgelopen dagen wel wat voortgang geboekt. Toch is de ijsdikte op dit moment te klein om duizenden bezoekers te kunnen dragen. Bovendien is er een hardnekkig wak te bespeuren waarop nog helemaal geen ijslaagje gevormd is. Of er überhaupt geschaatst zal worden gedurende deze vorstperiode is daarom nog maar de vraag.

Albergen, Tubbergen en Vasse

De banen in Albergen en Vasse zijn eveneens nog niet geopend. De vrijwilligers van de ijsclubs bekijken de situatie daarom van dag tot dag en laten de schaatsliefhebbers nog even afwachten.

Op het inmiddels welbekende (of misschien wel: beruchte) ijs van de visvijver aan de Haarweg in Tubbergen waagt zich tot op heden geen enkele dappere ziel.

Dooi

Na het weekend laten de weergoden de dooi alweer inzetten. De ijzers kunnen dan voorlopig sowieso nog in het vet blijven, vermits die weersvoorspelling uitkomt.

Vanmorgen is de ijsdikte gemeten en we zitten op de 6cm. t.p.v. de laatst dichtgevroren gedeelten. Dit is nog niet…

Geplaatst door IJsbaan "Het Landriet" Geesteren – Ov. op donderdag 1 maart 2018

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen