EO portretteert de levens van markante Tubbergenaren

In de nieuwe docuserie Typisch Tubbergen portretteert de EO het leven van een aantal inwoners uit de gemeente Tubbergen.

Typisch Tubbergen geeft een uniek inkijkje in deze hechte gemeenschap en is vanaf 16 april van maandag t/m donderdag 3 weken lang te zien om 19:20 uur op NPO 2.

Jagen

In de twaalf afleveringen leren kijkers veel verschillende kanten van het leven in Tubbergen kennen. Ze maken kennis met de tradities en gewoontes van de Tubbergenaren en worden ingewijd in hun soms al eeuwenoude rituelen, zoals de ‘bokverbranding ‘en het ‘dweilen’.

De gemeenschap kent een bovengemiddeld hoog percentage jachtvergunningen per hoofd van de bevolking. De vossenjacht is heel normaal in Tubbergen. Ook heerst er grote onderlinge rivaliteit. Dit wordt tijdens ‘buuts’ met carnaval breed uitgemeten.

De huiskamer van het dorp

Inwoners van de gemeente zijn nuchter, maar houden wel van een borrel en een feestje. Als er iets te vieren valt, wordt het ook echt gevierd. Kroegen en andere horeca spelen een grote rol in het dagelijks leven. De kroeg is dan ook niet de plek waar je even snel een biertje pakt, maar een plek waar de Tukkers de laatste roddels en nieuwtjes horen, hun toekomstige partner ontmoeten en hun ziel en zaligheid blootleggen: de kroeg als huiskamer van het dorp.

Afleveringen

Typisch Tubbergen wordt iedere maandag t/m donderdag uitgezonden om 19.20 uur op NPO 2. Het maakt onderdeel uit van de docu-serie Typisch, die de EO samen met BNNVARA om beurten invult vanuit een andere wijk, gemeente of dorp in Nederland.

In de eerste aflevering wordt ondernemer Arjan Lucas uit Albergen gevolgd, in de tweede pastoor Casper Pikkemaat en in de vijfde aflevering komt de familie Stamsnieder uit Geesteren in beeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen