Scouts uit Losser en Vasse reizen de wereld over in 2 dagen

Net als voorgaande jaren werd er een Mission Impossible georganiseerd door de scoutingvereniging Dr. Ariënsgroep uit Losser en de Kameleongroep uit Vasse e.o.

Naast de prijzen van de verenigingen zelf was er dit jaar een nieuwe prijs: een wisselschild voor het beste koppel van het gehele weekend. Deze zal opgehangen worden bij de vereniging waar het koppel lid van is. Er streden 13 koppels scouts en 4 koppels explores om het felbegeerde schild.

Reis om de wereld

Precies zoals vorig jaar had de Mission Impossible ook ditmaal een thema: een reis om de wereld in 2 dagen. Dit is gebaseerd op het verhaal van Jules Verne, waarin de hoofdpersoon Phileas Fogg een reis om de wereld maakt in 80 dagen. Zo kwamen de koppels langs de steden waar hij ook langs is geweest.

Er werden op dag 1 hiërogliefen ontrafeld in Suez, memory gespeeld in Bombay, gestreden en geluncht in Calcutta, een Chinese muur gebouwd in Hong Kong en overnacht in Yokohama.

Op dag 2 werd er koord gelopen in San Francisco, gestreden om Amerika met buks, pijl en boog en bruggen gebouwd in New York.

Het startpunt was bij het Outdoor Challenge Park te Oldenzaal op het Hulsbeek.

Prijzen

Na wat rekenen en puzzelen werd het tijd om de winnaars bekend te maken. Bij de Dr. Ariënsgroep waren Bas, Nils, en Jurien het beste van de scouts en waren Femke, Britt en Maxine het beste van de explores. Bij de Kameleongroep uit Vasse e.o. waren Sofie, Charlot en Sophie het beste van de scouts en waren Dirk en Jochem het beste van de explores.

De eerste winnaars van het wisselschild waren Dirk en Jochem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen