Al 30 jaar middagactiviteiten bij Volksfeesten Albergen

Jeroen Bekke
Jeroen Bekke
Foto: Volksfeesten Albergen

Al vanaf de beginjaren is de Volksfeesten Albergen een feest voor iedereen.

Door behalve een gevarieerd avondprogramma ook middagactiviteiten in touw te zetten waarbij verschillende doelgroepen worden aangesproken heeft het evenement voor eenieder wat te bieden. Kinderen, jeugd, (jong-)volwassenen, senioren, bezoekers woonachtig binnen of buiten Albergen; je komt ze allemaal tegen in de witte attractie.

De meest uiteenlopende activiteiten hebben de revue gepasseerd. Jaar na jaar werden er kinderspelen georganiseerd en in het verlengde hiervan is Kidstime ontstaan. Dit sportieve festijn op zaterdag voor leerlingen van de basisschool is nog steeds niet afgeschreven. Voor de 30e editie van Volksfeesten Albergen is er voor activiteiten gekozen die erg succesvol zijn gebleken in de laatste paar jaar.

Activiteiten

Na Kidstime op zaterdag 19 mei, zal op eerste Pinksterdag de Pinksterrit gehouden worden. Iedereen kan hieraan deelnemen, jong en oud. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende routes die de fietsers meenemen langs de mooie stukjes van Twente.

Op gebied van cabaret en muziek heeft Albergen heel wat talent in huis. En dan praten we niet alleen over regionale, maar ook landelijke bekendheid. Klinkende namen als Thijs Kemperink, Jeroen Bekke, Adri Veenstra en de Elstars tonen hun creatieve vaardigheden en laten hun spitsvondige brein spreken onder invloed van de hen zo typerende humor en talent. Natuurlijk zal hierbij de streektaal (Plat Vot) voorop staan.

Op tweede Pinksterdag zijn de balkunstenaars aan de beurt om hun vaardigheid te laten zien tijdens Pinksterball. Er is een ruime opzet van velden, een buitenpodium met dj’s en een terras.

Pinksterrit

Ontvangst met koffie om 10.00 uur. Vertrektijden fietstocht:

  • Start route 50 km: vertrek om 10.00 uur
  • Start route 30 km: vertrek om 10.30 uur
  • Start familieroute 15 km: vertrek om 11.00 uur

Aanmelden vóór 17 mei (gratis) betekent gegarandeerd een lunchpakket

Plat Vot

De middag start om exact 15.00 uur en zal bestaan uit 2 blokken van 3 kwartier. Om 14.30 uur is de tent open en tijdens de optredens zal de tent gesloten zijn.

Verzekerd zijn van een zitplaats voor Plat Vot? Reserveer dan een stoel via de online ticketservice. De kosten bedragen €2,50 en zijn inclusief consumptiebon.

Pinksterball

Meld een team (16+) uiterlijk 14 mei aan via de website voor:

  • Voetvolleytoernooi: teams van 3 tot 5 personen
  • Volleybaltoernooi: teams van 4 tot 6 personen

Op het trainingsveld van De Tukkers worden de velden uitgezet. Het toernooi begint om 15.00 uur en rond de klok van 19.00 uur zal de prijsuitreiking in de feesttent zijn, waarna er nog een flinke afterparty zal los barsten met live muziek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen