‘Dames van het eerste uur’ gaan door met kledingbeurs van de Schaop’nboll’kes

Ze hebben inmiddels een heel team aan medewerksters om zich heen verzameld, de drie dames die ruim dertig jaar geleden alweer het initiatief namen voor het organiseren van een carnavalskledingbeurs door de Schaop’nböll’kes.

De drie dames van het eerste uur (Paula Masselink, Annie Wissink en Mariet Kleissen) hebben tegenwoordig tijdens de kledingbeurs assistentie van Marieke, Sabine, Carola en Wendy. Dat deze groep vrouwen daarbij de handen terdege uit de mouwen moeten steken bleek afgelopen zondagmiddag wel weer.

Als om 12.30 uur de regerende hoogheden van het Böllkesdaorp het startschot geven voor de beurs in de zaal van ‘t Oale Roadhoes, is het onmiddellijk een drukte van belangen en komt de organisatie nog bijna handen tekort. Hele gezinnen – vaders, moeders, vaak met kleine kinderen – snuffelen tussen de vele rekken met carnavalskleding om te zien of er een leuke carnavalsoutfit tussen zit voor het komende feest der zotheid.

En het blijkt dat bijna niemand tijdens deze tweeënhalve uur durende beurs met lege handen naar huis gaat. Maar wel even langs bij het eveneens sinds jaar en dag op deze beurs vertrouwde gezicht van Gerard Masselink om af te rekenen; en zijn ogen twinkelen bij iedere keer dat de kassa rinkelt.

Nieuwe kleding dansmariekes

De opbrengst van deze beurs komt voor 70% ten goede aan degenen die kleding hebben ingebracht en die hun ingebrachte creaties van eigenaar hebben zien veranderen; de resterende 30% van de opbrengst komt in de kas van de kledingcommissie van de Schaop’nböll’kes en wordt besteed aan de aanschaf van kleding voor prinsen en adjudanten.

Dit jaar zijn bijvoorbeeld de dansmariekes dankzij de opbrengst van de kledingbeurs in geheel nieuwe outfits gestoken. Pakjes die overigens ook door de dames in eigen beheer worden ontworpen en vervaardigd.

Door dit alles is de kledingbeurs eigenlijk niet meer weg te denken uit het jaarlijkse programma van de Schaop’nböllkes, iets waar de vereniging best wel heel trots op mag zijn. En de drie dames, niet meer zo piepjong, wat willen zij? “Zolang we er nog zo veel plezier aan beleven gaan we gewoon door”, was het kordate antwoord van Paula Masselink.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen