Turftrappers strikt nieuwe optochtsponsoren

Foto: Turftrappers

De eerste carnavalsoptocht van Twente trekt op 23 februari voor de negentiende keer door de straten van Langeveen en Bruinehaar.

Deze optocht van carnavalsvereniging de Turftrappers start om 14 uur aan de Hardenbergerweg.

Sponsoren

De sponsorcommissie van de Turftrappers is erin geslaagd om nieuwe hoofdsponsors voor de optocht te contracteren: carrosseriebedrijf Van Berkum en autobedrijf Tijhuis.

Eigenaren Guus Plegt en Hubert Tijhuis zetten al jaren hun zakelijke netwerk in om dit evenement mogelijk te maken, maar dit jaar hebben de twee oud-hoogheden ook besloten de hoofdprijs van maar liefst 1.111,11 euro ter beschikking te stellen. De Turftrappers keren hiermee de hoogste eerste prijs uit van alle optochten in de gemeente Tubbergen.

De totale prijzenpot in Langeveen bedraagt ruim 4.500 euro.

Deelnemers en bezoekers

Dit is niet helemaal onopgemerkt gebleven, want er zijn al heel wat aanmeldingen binnengekomen van grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. “Er zijn nu al meer aanmeldingen dan in 2018”, aldus Thijs Oude Steenhof, president van de Turftrappers. Na afloop van de optocht is er een groot feest in de verwarmde tent. De toegang is gratis. “We zijn goed voorbereid op extra grote bezoekersaantallen. De vrijwilligers van de optochtcommissie hebben alles in het werk gesteld om de logistieke operatie op rolletjes te laten verlopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen