Coronavirus zet helaas ook een streep door de Turvenloop

Foto: Turvenloop

Sinds enkele jaren organiseren carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen tussen Kerst en oud en nieuw de Turvenloop.

Dit jaar zou dit wandel- en hardloopevenement in Langeveen en Bruinehaar plaatsvinden op zaterdag 27 december, maar helaas kan het door de coronamaatregelen niet doorgaan.

De organisatie van de Turvenloop heeft de ontwikkelingen van het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM de afgelopen maanden nauwlettend gevolgd. In eerste instantie leek het wandelevenement door te kunnen gaan, maar door de recente gedeeltelijke ‘lockdown’ moet ook hier helaas een streep door worden gezet.

Een kleine terugblik op de Turvenloop 2019

In december 2019 deden ruim 500 mensen mee aan de Turvenloop: 161 hardlopers, zo’n 300 wandelaars en 73 kinderen. Voor iedereen was er een uitdaging, van iemand die af en toe een wandeling maakt tot een toploper op de 10 kilometer. De organisatie hoorde uitspraken als ‘hier bin ‘k nog nooit west’ en ‘ie hebt onmeunig good doan op de 5 kilometer’.

Ook de kinderen konden volop genieten, in de kidsrun. Zij werden hierop voorbereid door de buurtsportcoach. De organisatie wil alle vrijwilligers en sponsors, met name de Rabobank, nogmaals hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze loop.

Turvenloop Strava

Naast wandelen en hardlopen zijn ook sportiviteit, gezondheid en gezelligheid belangrijk in de Turvenloop. Zeker in deze tijden waarin het coronavirus iedereen in z’n greep heeft, is het belangrijk fit en gezond te blijven. Het advies van de organisatie van de Turvenloop is dan ook: “Blijf structureel sporten en bewegen. Doe dit op je eigen niveau en houd 1,5 meter afstand. Wandelen en hardlopen doen we in de buitenlucht, waar de minste kans is op besmetting. Als je lid wordt van de Turvenloop Strava, kun je jouw prestaties delen met iedereen die ook lid is van deze club. Download hiervoor de app Strava, log in en kies bij clubs voor Turvenloop. Hierna kun je overal ter wereld je prestaties uploaden. Bij de volgende editie van de Turvenloop zullen wij als organisatie een prijs uitreiken aan een mooie prestatie op Strava.”

Turvenloop 2021

Hoewel er in 2020 geen Turvenloop zal zijn, is er al wel een datum geprikt voor de volgende editie in 2021: zaterdag 18 december. Deze datum ligt niet zoals gebruikelijk tussen Kerst en oud en nieuw, omdat er in deze periode geen weekend valt. Voor elke editie van de Turvenloop gaat de organisatie op zoek naar verbeteringen, om het evenement nog mooier te maken.

Ook zijn er echter onderdelen die elk jaar terug zullen komen, waaronder de passage door café-restaurant Waaijer en de finish op het dorpsplein. De wandelroutes langs de mooiste plekjes van Langeveen en Bruinehaar zullen elk jaar veranderen, maar het karakter blijft behouden.

Dossier: Corona

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden