Wie schiet ‘het perfecte plaatje’ voor Glasrijk 2021?

Curator Renée Korbee
Curator Renée Korbee
Foto: Glasrijk

Het perfecte plaatje, een tv-programma waarin bekende Nederlanders in een wedstrijd hun fotografietalent lieten zien, was eind 2020 een kijkcijferkanon met op het hoogtepunt zelfs 1,6 miljoen die tijdens de finale aan de buis gekluisterd zaten.

De interesse voor fotograferen zit merkbaar in de lift. Ook stichting Glasrijk wil fotografen uitdagen om het perfecte plaatje te schieten, iets waarin het onderwerp glas natuurlijk aanwezig moet zijn. ‘Hoe, waar en wat’ is aan de fotograaf. Ze maken hierbij een onderscheid in drie categorieën, namelijk:

  • Jongeren uit het primaire onderwijs, leeftijd 10 t/m 12 jaar
  • Jongeren uit het voortgezet onderwijs, leeftijd 13 t/m 17 jaar
  • Volwassenen, 18 jaar en ouder

De ingezonden foto’s worden per categorie beoordeeld door een deskundige onafhankelijke vakjury. Daarnaast zal het publiek worden gevraagd om te stemmen op de door de vakjury geselecteerde foto’s, zodat er ook een publiekswinnaar komt.

Alle spelregels en info over de wedstrijd staat op www.glasrijk.nl, waarop tevens foto’s geupload kunnen worden.

De door de vakjury geselecteerde foto’s worden tijdens het evenement Glasrijk 2021 van 29 september t/m 3 oktober tentoongesteld. Tijdens het evenement worden ook de prijswinnaars bekendgemaakt. De wedstrijd start op 24 juni aanstaande en tot 19 augustus kunnen de foto’s worden ingeleverd. Daarna zal de jurering plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen