Autobedrijf van Arjan Flinkers groeit gestaag door: “Droomplek gevonden”

Foto: Mark Mensink

Van een ‘oud schuurtje bij pa en ma’ naar een compleet garagebedrijf met showroom voor tweedehands auto’s groeien, het is Arjan Flinkers gelukt.

Hoewel de laatste puntjes nog op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet moeten worden, is het een en al bedrijvigheid op de nieuwe locatie. Personeel sjouwt met onderdelen, klanten doen navraag naar hun droomwagen, wheelguns ratelen. Op de achtergrond klinkt een geheime zender, een andere passie van Flinkers. “Op 1 juli ging ons contract in en de bedoeling was om er op 5 juli in te gaan. Bijna alles is gelukt, alleen de laatste spullen moeten nog op de plaats worden gezet.”

Flinkers, die als tiener al aan wagens begon te sleutelen en in het verleden ook aan autorodeo’s deelnam, ziet hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. “Een jaar of acht geleden ben ik ook eens bezig geweest met dit pand, maar dat is vanwege allerlei redenen niet doorgegaan. Het is een behoorlijk grote investering en toen gewoonweg té groot. Ook was toen ons derde kind op komst. Maar ik had mijn droomplek gevonden.” Zijn vrouw, Ilze genaamd, werkt achter de schermen als administrateur en verzorgt de online promotie.

De verhuizing was mogelijk doordat het klantenbestand gestaag doorgroeide, wel of geen coronavirus, eigenlijk al jarenlang. Flinkers: “Wij hebben er eigenlijk totaal geen last van gehad, als universeel onderhoudsbedrijf zijnde. De meeste van onze klanten, bijna nooit leaserijders die aan één dealer vastzitten, reden er geen ene kilometer minder om.”

Toch heeft Flinkers wel degelijk een specialisme: EGR Reiniging. “Daar hebben we ons vier jaar geleden op toegelegd. Da’s het geheel schoonmaken van een motor, zonder deze helemaal los te halen. In principe bij 90 procent van de gevallen kan dit zonder onderdelen te demonteren. Het werkt namelijk via het luchtsysteem. In een automotor is naast de brandstof immers ook een luchtmengsel nodig om tot een ontbranding te komen. Heel logisch dus.”

Het autobedrijf van Flinkers is nu gevestigd op het adres Ootmarsumseweg 326 in Reutum, aan de doorgaande weg tussen Fleringen en Ootmarsum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen