Gemeente steekt loftrompet af over ambtelijke begeleiding voor herbouw De Kruidentuin

Foto: Gemeente Tubbergen

Na het opmaken van de schade van de brand bij bistro De Kruidentuin, wist eigenaar Jivar Misakian één ding zeker: hij wilde zijn pand zo snel mogelijk terug.

Volgens de gemeente werd alles in werking gesteld om samen met hem en Building Design Architectuur om de herbouw zo spoedig mogelijk te realiseren. De vergunning voor het opbouwen van het pand werd woensdag aan hen overhandigd en de eerste schop werd in de grond gezet.

Oude locatie

Direct na de brand legde de restauranthouder contact met de gemeente om zo snel mogelijk terug te keren naar de oude locatie. “Als gemeente denken we graag mee in bouwprocessen. We vonden het daarom fijn dat Misakian zo snel bij ons aanklopte”, vertelt wethouder Erik Volmerink. “De Kruidentuin heeft bovendien als onderneming en uitstraling een grote waarde voor de gemeente Tubbergen. Daarom hebben wij met elkaar een strakke planning opgesteld voor het vergunningstraject.”

Het plan en de wensen pasten prima binnen de gemeentelijke kaders. Zowel qua bestemmingsplan en welstandsnota ontstonden er geen bezwaren. De architect zette vervolgens de stap van schets naar aanvraag, zodat het eerste ontwerp gauw getoetst kon worden door het Wabo-team (afdeling vergunningen) van de gemeente en de stadsbouwmeester. Met als resultaat een positieve uitkomst. “Zo kan de eigenaar zijn droom verder realiseren en krijgt Geesteren weer een fraaie bistro terug”, aldus de wethouder.

Vergunningen

Volmerink vindt het belangrijk dat de gemeente vroegtijdig bij bouwprocessen wordt betrokken: “Als gemeente helpen we onze inwoners en ondernemers graag in het proces van bestemmingsplannen en vergunningen, want dat is een vak apart”, zegt de wethouder. “Door nauw samen te werken met onze accountmanager Wabo en MKB-consulent is het mogelijk om dat proces zo snel mogelijk te doorlopen. Dat was ook bij de Kruidentuin het geval, waardoor er nu al gestart kan worden met de herbouw.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen