Brandweer redt veulentje uit mestgang

De brandweer van Tubbergen heeft vanochtend een 4 maanden oud veulentje onder een mestrooster vandaan gehaald.Vanochtend rond 08.00 uur schrok een medewerkster van een paardenpension aan de Oude Almeloseweg te Tubbergen zich rot toen ze op het lawaai in een stal afkwam en een kijkje nam. Een paard en haar veulen bleken door de vloer van de paardenstal te zijn gezakt. Zelfstandig haalde de vrouw de spartelende merrie uit de penibele situatie, maar het veulen ervan zat te ver met de benen in de smurrie en tevens schuin onder een mestrooster.

ctxeibnx9l66cwuc9pzj12oli

Ook de ijlings gealarmeerde brandweer kon in eerste instantie weinig uitrichten. “Het andere, nog wel op de plaats zittende rooster, bleek namelijk veel te zwaar om weg te tillen. Daarop hebben we ander materiaal ingezet. Een flinke takel en een balk in het plafond maakten samen een provisorische hefboom, waarmee het rooster opgetild kon worden”, legt bevelvoerder Brian Wissink uit.

Op onderstaande foto’s staan de jonge viervoeter en z’n moeder enigzins gehavend bij te komen van de schrik. Beide hebben flinke schaafwonden opgelopen, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid volledig herstellen.

t0qns34jxwgtbj04ne16jfqe6

h0wzhm6k9e3nna2xhghqr8xgf

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen