Rechter vindt testament van verongelukte Tubbergse belangrijker dan obductie

De rechtbank is in het kort geding rond de dood van een 62-jarige vrouw uit Tubbergen niet afgeweken van haar testament. Dat is zojuist duidelijk gemaakt. Bij de rechtbank in Zwolle diende een spoed kort geding van de weduwnaar en zijn zoon tegen de dochter van de overledene. De eerstgenoemden wilden een obductie om te kunnen begrijpen waarom het ongeluk is gebeurd. De dochter blokkeerde dat.De vrouw overleed op 22 april bij een frontale botsing op de N343 te Reutum. Haar man en zoon wilden weten wat daar de reden van was en vroegen om een obductie, om zo een ziekte of andere aandoening uit te sluiten. De dochter van de verongelukte vrouw stond echter als enige ‘uitvoerder’ van de laatste wensen in het testament vermeld. Zij wilde, in tegenstelling tot haar vader en broer, geen obductie. Daarnaast zag de gemeentelijk lijkschouwer geen reden tot nader onderzoek van het stoffelijk overschot. Dit geldt evenmin voor Justitie, dat nog een gerechtelijke autopsie had kunnen eisen.

De Tubbergse is overigens afgelopen dinsdag in besloten kring gecremeerd.

De politie heeft vastgesteld dat de vrouw lang op de verkeerde weghelft heeft gereden. Waarom ze dat deed is echter niet aan het licht gekomen in het onderzoek.

GPS-traceerder
De dochter wil wel graag weten wie de zogeheten GPS-tracker onder de auto van haar moeder heeft bevestigd. Om de politie daar een onderzoek naar te laten verrichten, heeft zij vorige week aangifte gedaan bij de politie. Het OM bepaalt nu of dat onderzoek er komt.

De politie heeft officieel nog geen verdachten op het oog. Ook niet de echtgenoot van de verongelukte vrouw. Daarmee lag zij sinds vorig jaar in een keiharde vechtscheiding. Hun beider zoon, die de kant van zijn vader heeft gekozen, is eveneens geen verdachte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen