Winkeldief in Geesteren overmeestert door omstanders

Foto:

Een beetje ‘wild west’ in het centrum van Geesteren, vanmiddag. De politie kwam met gierende banden het dorp binnen, nadat omstanders een op heterdaad betrapte winkeldief hadden overmeestert. Dit nadat hij in de Geesterse supermarkt zonder af te rekenen langs de kassa glipte met boodschappen in zijn rugtas.De man viel door zijn aparte gedrag dusdanig op, dat een medewerker van PLUS Wallerbosch hem extra in de gaten hield. “Ik was aan het inpakken, hij liep er langs en pakt een fles sterke drank. Daarmee loopt hij langs mij heen en ik kijk op zijn rug. Hij had een rugtas. En daar had hij nog niks in, maar ik vertrouwde het niet helemaal. Ook omdat ‘ie open was. Toen ben ik er achteraan gelopen en op een gegeven moment stopt hij die fles in zijn tas. Dat zag ik toevallig en vervolgens ben ik naar achteren gegaan, heb ik collega’s gewaarschuwd”, legt de jonge werknemer – die alleen anoniem zijn woord wil doen – desgevraagd uit. “Daarna liep hij door de kassa’s heen, zo zag ik nog net. Toen ben ik er achteraan gerend, samen met collega’s en anderen. Op een gegeven moment gleed hij op straat uit, sprongen omstanders bovenop hem en heb ik direct 1-1-2 gebeld. De politie was er binnen 5 minuten.”

De achtervolging duurde niet zo lang. “We renden richting het verzorgingshuis om de hoek en toen kwamen er ook al veel omstanders bij. Ik had dat toen niet eens door, dus dat er al veel mensen waren om te helpen en ik wou eigenlijk al stoppen met de achtervolging omdat ik er niet in m’n eentje achteraan wou. Maar toen hielpen dus allemaal mensen mee en ben ik ook maar doorgelopen. Hij gleed ook zo uit en toen hadden ze ‘m.”

De verdachte zit inmiddels vast in het arrestantencomplex te Borne. De PLUS-medewerker die de snode plannen van de winkeldief doorzag, werd naderhand door de politie,  zijn collega’s en werkgever hartelijk bedankt voor zijn koene daad.

Update 08-08-2014
Een 23-jarige Almeloër is gistermiddag rond 16.00 uur op de Veldstegge te Geesteren door een agent in zijn vrije tijd, een medewerker van de supermarkt en omstanders aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. In zijn tas is een fles drank aangetroffen die uit de supermarkt afkomstig is. Hij wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

1054054314899922445727577485595399527180481n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen