‘Geesterse hennepkweker komt er zo genadig vanaf’

De 2 mannen die zijn veroordeeld in een hennepzaak moeten per persoon €12.649 neertellen. Dat is de winst dat zij volgens de rechtbank in Almelo haalden uit hun criminele activiteiten.

De bedragen zijn veel lager dan de ontnemingssom die het OM eerder eiste. Die luidde €365.000, door hen samen op te brengen. Volgens de tipgever, die uiteraard anoniem wil blijven, komen ze er zo maar wat genadig vanaf. “Het was altijd al een dubieus type, die kweker. Ik heb hem er al eerder op betrapt als het ware, dat hij daarmee bezig was. Toen heb ik hem nog juist gewaarschuwd. Zo van ‘jonge, pas nou op wat je doet’. Zijn reactie was nogal nonchalant. Komt allemaal wel goed, zoiets zei ‘ie toen.”
Hennepkweek
Een man en vrouw uit Geesteren en een man uit Hengevelde teelden rond december 2012 hennep in een pand op een terrein in Geesteren. Zij kregen onlangs allen een voorwaardelijke celstraf van 1 maand en een werkstraf van 60 uur.
Reactie wietkweker
De man uit Geesteren die betrapt is op het runnen van een wietkwekerij is op zijn beurt furieus over de omschrijving van zijn persoon, door degene die de politie heeft getipt over de criminele activiteiten. “Dat wat hij zegt is echt een grote leugen, van A tot Z. Ik weet trouwens wel wie het is en zijn handen zijn ook niet brandschoon”, zo laat de wietkweker telefonisch weten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen